Finca Fella – Altado Monastrell 2019

Saftig og livlig vin med flot, fyldig krop

  • 79,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 139,00 DKK fl.

Beskrivelse

De tykskallede druer til Finca Fella - Altado Monastrell 2019 har det som blommen i et æg på de gamle vinstokke i Los Mandatos. Her er et stabilt varmt klima, og det passer den sent-blomstrende og varmekrævende drue aldeles godt.

Brombær og sveskeblommer dominerer duft og smag og det er meget behageligt. Lagringen på egefade smager igennem og der er både lidt smokiness og et lækkert toastet anstrøg. Det er en saftig og livlig vin med en fyldig krop. De tykke skaller er medvirkende til, at vinen har en del tanniner, men de er bløde og behagelige allerede nu. Med tiden vil de naturligt integreres flottere og flottere i vinen.

Tidligere var Monastrell meget populær som blandingsdrue, men pendulet svinger jo, og nu går det i retning af at man også vinificerer på Monastrell alene. Har du aldrig hørt om Monastrell-druen før, så kender du måske Mourvèdre-druen. Kært barn har jo bekendt mange navne og således også her.

Finca Fella - Altado Monastrell 2019 er afgjort en vin, der vil nyde godt af at have selskab af noget mad. Den står flottest med mad med krydderurter, der kan matche vinens krydrede karakter. Tænk også gerne et røget element ind. En grillet porchetta og anden rustik mad er et flot match.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Lagring

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...