American Bastard – Pinot Noir 2020

Elegant Pinot Noir fra Californien? Det må være en fejl…

  • 95 point(2017)Barego'mad
  • 99,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 179,00 kr. pr. flaske

Beskrivelse

American Bastard - Pinot Noir 2020 er et velsmagende storhit, der kommer på indkøbslisten igen og igen.

Hvor mange vinproducenter kæmper for at finde de billigste druer fra de dyreste regioner (for at kunne sætte et dyrt navn på flasken), går American Bastard Pinot Noir sine egne veje. Derfor er vinen blendet af de mest velsmagende druer, man har kunnet finde - overhovedet - uden at skele til ophav.

Årgang 2020 er blendet af druer fra de to Californiske distrikter, 50% North Coast og 50% Lodi. North Coast leverer super-elegante og klassiske Pinot-noter. Lodi (der primært dyrker Zinfandel pga. den ekstreme varme) leverer fuld damp på den modne frugtsmag.

Ved at undlade "stamtavlen" og kreere et vaskeægte gadekryds, har man kunnet klemme langt mere kvalitet i flasken per krone, end vi tidligere har set fra USA.

Vinen er med andre ord en rigtig bastard!

Smagen er super frugtrig Pinot Noir, som tager kampen op mod de helt store Pinot Noir-vine i Californien til mange gange denne pris.
Det vælter ud af glasset med mørke bær og fuldmodne jordbær i perfekt balance. Det hele afrundes med et strejf af vanilje fra den perfekte fadlagring. Mums!

Er du vild med de store frugtrige vine fra USA, vil du med andre ord elske den nye årgang af American Bastard! Glem alt om billig Bourgogne. Her får du fuldmoden og meget ren Pinot Noir-smag til en nærmest latterligt lav pris! Årgang 2020 sidder lige i skabet og vil begejstre sine fans lige så meget som de foregående årgange.

Anmeldelsen herunder har snart nogle årgange på bagen, men vi lader den alligevel stå, for den udtrykker på tværs af årgange den begejstring, vi selv og vores kunder oplever ved denne vin.

Anmelderne siger...

Barego'mad (2017) 95 point / 6 stjerner: "Vuffelivov og længe leve gadekrydset! Det her er seriøs ufortyndet saftevand for de voksne … Her får du fuldmoden velpoleret Pinot Noir-frugt til den helt store guldmedalje [...] American Bastard Pinot Noir 2017 burde få enhver fransk vinbonde i Bourgogne til at ryste på hånden, for en meget større Pinot Noir-vin til under hundrede kroner skal man lede længe efter. I’m blown away by this bastard!"

Info om vinen

Årgang

Alkohol

13,5%

Drikkes bedst

2022-2026

Druer

Producent

Region

Lagring

9 måneder på amerikansk eg

Du kunne også være interesseret i...