Viser alle 23 resultater

Viser alle 23 resultater

Hvordan smager Pinot Noir?

Da Pinot Noir generelt er en lidt simpel drue uden de store smage, så kommer druens ‘terroir’ meget i spil og til udtryk. Nogle vineksperter mener, at de kan smage helt præcist, hvor i verden den dyrkes. Når en vin på Pinot Noir lykkes, så synger englene. Men vejen dertil kan altså være yderst vanskelig.

Druen har en tynd skal og få, mindre kerner. For vinen betyder det, at der nærmest ikke er tanniner i. Det gør den mere drikkevenlig for mindre trænede ganer.  Med sin elegante, feminine stil har den samtlige parametre på plads til at være alles darling.

I hvilket klima dyrker man den?

Pinot Noir foretrækker et klima, der hverken er for varmt eller for koldt. Der må dog gerne være en stor forskel på temperaturerne om natten og om dagen. Denne vekselvirkning er nemlig med til at øge kompleksiteten i druen. Og dermed også i den færdige vin.

Druen er oprindeligt fransk, men kært barn har mange navne, så du kan også støde på den som Pinot Nero. I Gallovini er vi knap så frankofile som majoriteten af vinbranchen, og sælger primært californisk Pinot Noir. Vil du udvide horisonten yderligere på Pinot Noir-producenter, så kan vi blandt mange andre anbefale at kigge efter italienske Nals Margreid, der ligger lige på grænsen til Tyrol. Vi har også Pinot-hits fra øverste hylde fra slovenske Marjan Simčič, Californiske Sean Minor og vil du smage et større udvalg til en god pris, så er det Pinot Noir smagekassen, der rykker. Du finder alle vores vine på Pinot Noir HER.

Hvilken mad passer til Pinot Noir?

Nyd gerne vinen af store glas og gerne køligt. Den er en flot makker på middagsbordet til mange retter, for eksempel retter med svampe. Hold dig heller ikke tilbage med at servere den til fisk.