Viser 1–24 af 26 resultater

Viser 1–24 af 26 resultater

Vi har primært koncentreret os om de mellem- og norditalienske hvidvine hos Gallovini. Druerne kan både være typiske for regionen eller et spændende nyt bekendtskab. Nogle druer skifter navn, når de smutter over en landegrænse. Den drue du køber fra de franske vinbønder som Pinot Gris, har i Italien fået navnet Pinot Grigio. Druen har mange af de samme karakteristika, men det anderledes klima og det anderledes terroir smages naturligvis. Du vil også kunne smage forskel på stilen fra vinmager til vinmager.

Vi har italienske hvidvine på mange forskellige druer. De mest populære (og dem, der laves mest vin på) er Vermentino, Chardonnay og Pinot Grigio. Det skal på ingen måde afholde dig fra at smage på for eksempel Arneis (der løst oversat betyder ‘lille slyngel’), Petit Manseng, Turbiana og Soave. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, så anbefaler vi at lægge ud med en af vores smagekasser. De findes i mange prisklasser og kategorier.

Hvis du synes området er mindst lige så interessant som druen, så vil vi anbefale dig at skæve til producenten Nals Margreid. Faktisk er det et ko-operativ, men det er en anden historie. Hos Nals Margreid ligger fokus i allerhøjeste grad på hvidvin og det er et fremragende sted at starte, hvis du skal smage noget virkelig velproduceret, stedtypisk italiensk hvidvin.