Viser alle 12 resultater

Viser alle 12 resultater

Dessertvin vil som oftest have en høj sødmegrad, der gør den velegnet til desserter, der også som regel vil ligge i den søde ende af det kulinariske spektrum. Der er ikke nogen egentlig fastsat definition på dessertvin. Flere af dessertvinene er i særdeleshed velegnede som aperitif før den egentlig servering af en menu. Her kan du for eksempel gå efter en Moscato d’Asti (som de  fleste kender) eller en Brachetto, Moscatoens ‘blå bror’.
Brachetto er smukt rubinrøde vine med en forholdsvis lav alkoholprocent. Brachetto er meget populære til studenterfester og konfirmationer. De kan dog hæve niveauet til endnu mere begejstrede højder på en servering af chokoladekage hele året rundt. Moscato d’Asti er også flotte med et farvepift i form af frosne bær. Nogen synes, at det er helligbrøde – vi synes det ser flot ud og som regel serveres vinen så kold og i så små glas, at glasset er tomt før bærret er tøet op.

I de koldere måneder vil de mørkere dessertvine være velegnede og et spændende alternativ til portvin.

Hos Gallovini finder du dessertvine fra flere lande, dog primært de europæiske.