Viser 1–24 af 52 resultater

Viser 1–24 af 52 resultater

Piemonte-regionens noble hoveddrue er Nebbiolo. Det er den drue man bruger til de store rødvine som Barolo og Barbaresco. Kun hvis Nebbiolo-druerne er dyrket indenfor de enten Barolo- eller Barbarescokommunerne, må der stå deres navne på. Hvis du har en Nebbiolo i glasset og der ikke står hverken Barolo eller Barbaresco på flasken, så kan druerne til vinen komme fra flere områder i Piemonte. Området vil ofte være nævnt efter druen. For eksempel kan der stå Langhe Nebbiolo, og så er druerne fra et sted i Langhe. Du kan læse mere om forskellen på Barolo og Barbaresco og Nebbiolo-vine på vores blog HER.

Man kan dog heller ikke komme udenom Barbera-druen. Den er ofte lagret på fransk eg og modsat de lysere, mere tanniske Nebbiolo-vine er Barbera mere fyldig og mørk. Til hverdagsmad vil de lokale kigge efter vine på Dolcetto. Dolcetto lyder som noget sødt, det er den ikke. Den er derimod kødfuld, smagstæt og med en lille fin og behagelig bitternote.

Du kender måske bedst de store rødvine fra Piemonte. Men der laves også en del flot og moderne hvidvin i området. Chardonnay modner flot her og bliver ikke så kalket som den kan blive i nordligere egne af Europa, men heller ikke så svulmende pompøs som de oversøiske kan blive.

Gallovini har et bredt udvalg af både rød- og hvidvin fra Piemonte.