Viser alle 12 resultater

Viser alle 12 resultater

Rosévin kan laves af enhver blå drue. Sådan lyder den allermest enkle forklaring på, hvad rosévin er. Herfra kan vinmageren vælge mange retninger at gå i, alt efter hvad vedkommende selv ønsker eller er blevet hyret til. En rosévin vil naturligt være lavet på de samme druer som i øvrigt dyrkes i det pågældende område.

Farven på rosévin opnås ved at lade druerne have skindkontakt med druemosten i kortere eller længere tid. Skallerne indeholder farvestofferne, men også tannin. Du kan dog ikke således gå ud fra, at jo mørkere en rosévin er, jo større grad af tannin vil den også indeholde. Druernes indhold af farve i skallerne er nemlig også forskelligt.

Der er vinnydere til enhver type af rosévin, og Gallovinis roséer dækker hele spektret fra den søde til den tørre, den pjankede og den seriøse. Du kan typisk regne med at de californiske roséer vil have en højere sødmegrad end for eksempel rosé fra Italien. Det skyldes ikke kun, at der er et andet og mere jævnt varmt klima, men også, at det er den stil, man ønsker at ens rosé skal have. Men ingen regel uden undtagelse: Rebel Ridge Rosé skæver stilmæssigt mod den europæiske stil. Den bedste måde for dig at finde ud af, hvad du foretrækker indenfor rosévin er også en meget behagelig metode: Køb en smagekasse og smag dem op imod hinanden sammen med en god vinven. Det er både lærerigt og fornøjeligt.