Viser alle 10 resultater

Viser alle 10 resultater

Barbera

Sammen med Nebbiolo-druen udgør Barbera det vigtigste druegrundlag for røde vine fra Piemonte. Hvor Nebbiolo leverer lyse og mere tanniske rødvine, optræder Barbera med en langt mørkere frugt, mere fylde og en højere frugtsyre. Barbera er med sin fylde, frugtsødme og frugtsyre det perfekte vinmatch til den fede Mortens Aften- eller jule-and med det klassiske tilbehør i form af både surt og sødt. Den har muskler til at stå på mål for hele måltidet.

Sværger du til Amarone til Mortens Aften og til jul?  Så går du måske glip af en symfonisk oplevelse på et højere niveau. Vi nævner det blot for de kulinarisk nysgerrige. På alle de andre dage af året er Barbera en fuldtræffer til en klassisk grydestegt kylling med rabarberkompot, syltede agurker og aspargeskartofler. Og Amarone er efter vores mening lige så pragtfuld til et glas på højt niveau i utide.

Hvor kommer Italiens bedste Barbera fra?

Det spørgsmål er ikke enkelt at besvare. Men der er dog en tommelfingerregel, man kan styre nogenlunde efter. Nærmere kommer vi det ikke, for facit i vinverdenen er sjældent med 2 streger under. Vi har Barbera fra både Nizza i Asti og fra Alba. Eftersom Alba er det område, man oftest forbinder med de bedste (og muligvis lidt tungere) Barbera-vine, er prisen lavere på vin på samme drue fra Asti. Det er dog her værd at bide mærke i følgende (tommelfingerreglen): De bedste fra Asti overhaler LANGT de mindre spændende fra Alba. Der laves selvfølgelig spændende vine på druen mange steder, men her nævner vi naturligt nok dem, du finder hos os.

Vi har blandt andet Barberavine fra Andrea Oberto, Domenico Clerico, Marrone og La Gironda, som laver seriøse vine og hvis univers vi vil anbefale dig at gå ombord i.

Hvis din rute går forbi Domenico Clerico i Barolo, så anbefaler vi varmt at booke en af deres rundvisninger og smagninger. De kan bookes HER. Rundvisning med smagning kan bookes i 4 variationer fra 1 -3 timer og i prislejet 30-150 Euro pr. person.