Viser alle 8 resultater
-
Contadi Castaldi
Rosé
Spar 37%- 169,00 kr.ved køb af 6 flasker
ellers 269,00 kr. pr. flaske
- James Suckling
- Robert Parker
- Gambero Rosso
Det er nemt at lade sig besnære til en affære med denne indladende mousserende rosé.
- 169,00 kr.ved køb af 6 flasker
-
Bellavista
Alma Grande Cuvée Non Dosato Franciacorta
Spar 25%299,00 kr.Før 399,00 kr.- Robert Parker
TilbudKlassisk elegance i så knastør en udgave, som overhovedet muligt.
-
Bellavista
Rosé 2017
Spar 22%349,00 kr.Før 449,00 kr.TilbudFlot frugtparade med fin spændstighed
-
Bellavista
Satèn Brut Franciacorta 2017
Spar 22%349,00 kr.Før 449,00 kr.Produceres kun i de allerbedste årgangeTilbud -
Bellavista
Alma Grande Cuvée Rosé Franciacorta
Spar 25%- 299,00 kr.ved køb af 6 flasker
ellers 399,00 kr. pr. flaske
Flot, flot madvin i den tørre ende af skalaen.
- 299,00 kr.ved køb af 6 flasker
-
Bellavista
Alma Grande Cuvée Brut Franciacorta MAGNUM
Spar 36%449,00 kr.Før 699,00 kr.- Winelab
- Fyns Amts Avis
- James Suckling
TilbudStor fornøjelse i stor flaske
-
Bellavista
Pas Opere Extra Brut 2016
Spar 30%- 349,00 kr.ved køb af 6 flasker
ellers 499,00 kr. pr. flaske
- (2014)Fallstaff
- (2014)Gambero Rosso
Insisterende, kompleks elegance
- 349,00 kr.ved køb af 6 flasker
-
Bellavista
Vittorio Moretti Extra Brut Riserva 2013
Spar 22%699,00 kr.Før 899,00 kr.- (2011)James Suckling
TilbudLangsomt, taktfast og omhyggeligt lavet af Franciacortas dygtigste producent
Viser alle 8 resultater
Franciacorta – Mousserende vin efter Champagnemetoden
Her er der siden 1960’erne blevet produceret mousserende vine efter den klassiske metode. Det er den samme metode, man bruger i Champagne i Frankrig. Metoden har en lang, lang række strenge vilkår. Det gælder både for arbejdet i marken og i særdeleshed for arbejdet i vinkælderen. Der høstes tidligt og udelukkende med håndkraft. Det hele skal foregå lidt tjept, for frugtsyren er absolut essentiel for kvaliteten af Franciacorta-vine.
De skrappere krav til producenterne i Franciacorta er mange. Blandt andet til udbyttet per hektar. Producenten er også forpligtet til at angive datoen for degorgeringen. Degorgeringen er en del af den klassiske champagneproces, hvor den midlertidige gærdækkede kapsel fjernes fra flasken og vinens bundfald fjernes, for derefter at få sin korkprop sat i. Det er også værd at nævne, at flaskelagringen minimum skal være 25 måneder mod champagnes 15 måneder. Det giver vinen ekstra tid til at udvikle smag, struktur og kompleksitet.
Hele processen fra drue til færdig vin har et stramt fokus på kvalitet fremfor kvantitet. Franciacorta vine er derfor bestemt ikke et billigere alternativ til Champagne. Tværtimod.
Begrænset produktion af Franciacorta
Man bør nemlig også notere sig, at produktionen af mousserende vine fra Franciacorta kun beløber sig til 15 millioner flasker per år mod champagnes svimlende 300 millioner flasker. Det sidste indikerer ganske kraftigt, at man ikke lige så snildt får fingrene i mousserende vine fra Franciacorta som man gør med champagne. Både kvalitet og efterspørgsel er skyhøj, ganske enkelt.