Le Pupille – Pelofino 2019

Supertoscaner i lovende frugtfyldig årgang – lillebroren til Saffredi fra Le Pupille

  • 93 point(2018)Barego'mad
  • (2018)Flaskehalsen
  • UGENS VINHIT(2018)Vinexpressen
  • 75,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 139,00 DKK fl.

Beskrivelse

Le Pupille - Pelofino 2019 er en arketypisk toscaner fra Maremma. Maremma ligger i det sydligste og allervarmeste Toscana. Le Pupille er den bedste producent i Maremma-området. Punktum.

Sangiovese kan nærmest betegnes som Italiens nationaldrue. Det er den, der er plantet suverænt flest vinstokke med i hele Italien. Der er dog ingen steder, hvor druen har så optimale vækstforhold som i Toscana. Her får den masser af sol om dagen og de kølige nætter er samtidigt med til at bevare den så afgørende syre og aroma, som vi elsker den for. Det er også vigtigt at nævne, at der i Toscana generelt er et meget højt niveau blandt vinmagerne, hvorfor Sangiovese næppe kunne komme i bedre og mere kvalitetsorienterede hænder. Smag selv!

Elisabetta Geppetti har løftet vingården Le Pupille til højder man ikke havde turde tro muligt, da hun overtog den for efterhånden mange årtier siden. Efter samarbejdet med vin-geniet Luca d'Attoma blev sat i søen i 2010, er det nærmest historien om Kong Midas om igen. ALT de rører ved bliver til guld. Således også med denne saftfulde Sangiovese, en ægte toscaner. Den har ALT, det man kunne ønske sig: Modne kirsebær med masser af saft, blød silkevelour i munden og en lang, blød og intens eftersmag.

Le Pupille - Pelofino 2019 er en varm og inviterende årgang – lillebroren til Saffredi. Den har fået en god sjat af de druer, der normalt ville havne i Saffredi, der koster det 7-dobbelte. 2019-årgangen tegner trods sin unge alder at gå i retning af årgang 2015 og årgang 2017. Varm og moden og meget behagelig frugt

Vi anbefaler den til alle de italienske klassikere med tomat, en god frokost og i særdeleshed til en rigtig god pizza.

OBS: Billedet viser årgang 2018, men vinen er årgang 2019. Fotografen er på vej.

Anmelderne siger...

Barego'mad gav 5/6 stjerner + 93 point (2018): "Supertoscaner i plomberet udgave. Det lyder umiddelbart ikke særligt pirrende, men når man nu er lillebror til en Maserati med hele 400 fuldblodsheste under motorhjelmen, kan jeg personligt godt nøjes med det halve, uden at jeg på nogen måde føler jeg er gået på kompromis. [...] Pelofino 2018 er en frisk og helstøbt Sangiovese-vin med et karakteristisk toscansk præg over sig. [...] Rent smagsmæssigt ligger vi ud med en forholdsvis langsom opstart, som sejtrækker og kulminerer i en flot kraftig slutspurt med mange nuancer, og hvor syren for alvor træder i karakter. Plomberet eller ej. Denne vin må gerne blive en del af min faste vognpark. Eccellente."

Vinexpressen gav prædikatet UGENS VINHIT (2018): "Jeg har efterhånden smagt på Pupilles vine mange gange, og det er i min optik et af de vinhuse, der laver de bedste Toscana-køb.Super lækker Toscana-vin af kirsebær, knækkede grønne grene, stald og lidt underskov. Ret intens og koncentreret vin i det her prisniveau. Jeg er fan."

Se alle vine fra Le Pupille HER.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

, ,

Lagring

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...