Le Pupille – Saffredi SALMANAZAR 2016

Italiens bedst anmeldte kultvin i 12 liters flaske.

  • 99 pointJames Suckling
  • 98 pointRobert Parker
  • 93-96Vinous
  • Gastromad
9.999,00 DKKFør 13.999,00 DKK

Beskrivelse

Le Pupille - Saffredi SALMANAZAR 2016 er en super-, super-, superelegant supertoscaner!

Alle de store flasker er opkaldt efter bibelske konger og 12 liters-flasken kaldes derfor også for Salmanazar. 

Le Pupille er den absolut bedste producent i Maremma-området i det vestlige Toscana. Vinene er prissat alt, alt for lavt eftersom Maremma endnu ikke har fået samme berømmelse som Montalcino og Bolgheri.
Kronen på værket er Saffredi. Vinen er ikke bare den største i området, men i en helt anden liga end konkurrenterne.

Det kan heldigvis ikke ses på prisen, som slet ikke afspejler de fantastiske anmeldelser, vinen hvert år modtager. Bl.a. gav James Suckling 2012-årgang 100 point, hvilket er ekstremt sjældent, og det placerede Saffredi foran f.eks. Sassicaia, Massetto, Tignanello og Ornellaia, til en brøkdel af prisen!

Druesammensætningen er fransk, og smagen afspejler tydeligt, at målet er ekstrem elegance frem for bred frugt. Det er ikke en crowd pleaser, men topmålet af toscansk finesse. Produktionen af Saffredi startede i 1987. Hvor man tidligere havde brugt Cabernet Sauvignon til at understøtte Sangiovese-druen i Le Pupilles andre vine. I takt med at vinstokkene med Cabernet Sauvignon-druene er blevet ældre, har Cabernet'en nu fået rollen som frontfigur i denne vin.

I dag drives Le Pupille af Elisabetta Gepetti under medvirken af stjerne-ønologen Luca d'Attoma. Tilsammen har de i dag fuld fortjent succes med at lave vine, der fremstår med enorm elegance og topmålet af den skønhed og finesse-rigdom som Maremma kan præstere på vin-området.

Bemærk: Billedet er af 0,75 ltr. Saffredi, men vinen er Le Pupille - Saffredi SALMANAZAR 2016 på 12 ltr. Fotografen er på vej.

Saffredi leveres i original trækasse.

Se alle vine fra Le Pupille HER.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

, ,

Lagring

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...