Le Pupille – Morellino di Scansano Riserva 2017

Var du vild med den udsolgte årgang 2015, så er der godt nyt!

  • 94 point(2016)James Suckling
  • 93+ point(2016)Robert Parker
  • 3 glas(2015)Gambero Rosso
  • 99,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 149,00 DKK fl.

Beskrivelse

Le Pupille - Morellino di Scansano Riserva 2017 er nyeste frigivne årgang. Riservaen indkasserer hvert eneste år toppoint, uanset hvordan vejret har artet sig i høståret. Og det skyldes naturligvis, at Le Pupille har en yderst pertentlig omgang med sit produkt. Lige fra jord til bord, for nu at bruge et godt kendt udtryk. Man går aldrig et mulehår på kompromis med noget som helst. Le Pupille - Morellino di Scansano Riserva 2017 minder i sin smag af varm italiensk sommer om årgang 2015.

Toscanas varme sol smager tydeligt igennem i Le Pupille - Morellino di Scansano Riserva 2017. Den er inviterende fed og fyldig med kirsebær, mørk chokolade og let vanilje fra fadlagringen. Behageligt aromatisk med medium krop og tætte og insisterende tanniner.

Årgang 2017 har fået 3 måneder længere på egefade, end tidligere årgange. Og virkningen - en blødgørende afrunding af vinen - klæder den rigtig godt. Druefordelingen er 90% Sangiovese og 10% Cabernet Sauvignon, og i en så varm årgang som 2017, som kunne være blevet lidt hård på tanninerne, er det et vældig komplimenterende valg.

Vinen er drikkemoden nu, men lad dig ikke komplet forføre ved den første flaske. Denne riserva har faktisk stort udviklingspotentiale, hvis du giver den nogle år på langs. Det lyder for godt til at være sandt, men det er ikke desto mindre den rørende virkelighed. Brunello'erne og Chianti'erne, der koster 2-3 gange så meget ville ønske, at de havde lige så meget at byde på. Et ABSOLUT MUST til din vinsamling!

Nyd den med mad til eller på uledsaget udgang fra vinkælderen direkte i glasset som selvforkælelse. Vi anbefaler den til klassiske italienske retter med tomat eller til rødt kød og vildt. Toscanas varme og smukke landskab er ikke længere væk end din proptrækker.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

,

Producent

Region

Lagring

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...