Barone Ricasoli – Chianti Classico “Brolio Bettino” 2016

Smuk Chianti Classico opkaldt efter Chianti-blendets “opfinder”.

  • 92 point(2015)James Suckling
  • 149,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 199,00 DKK fl.

Beskrivelse

Italiens ældste vinproducent, Barone Ricasoli, er en af Toscanas mest kendte producenter. Barone Ricasolis vine laves af vinmageren Carlo Ferrini, som flere gange er kåret som Italiens bedste vinmager. Han er kendt for at lave meget moderne vine, det vil sige masser af moden frugt og fad og lidt mindre elegance.

Barone Ricasoli - Chianti Classico "Brolio Bettino" 2016 er noget helt andet. Af respekt for Grev Bettino, der i 1872 introducerede det første Chianti-blend, har man med denne vin lavet en ultraklassisk version af Chiantien med de bedst mulige druer.
Blandingen består udelukkende af Sangiovese og Colorino. I modsætning til Barone Ricasolis øvrige program, er vinen lagret på store træfade i hele 18 måneder. Det har givet vinen ro og tid til at udvikle kompleksitet uden at modnes for hurtigt.

I næsen har vinen en frugtfuld duft med hints af syrlige kirsebær og behagelige balsamiske og krydrede noter. I ganen er vinen fyldig og elegant med silkeglatte tanniner og en behagelig frisk og vedholdende finish.

Bemærk at vinen er klassificeret som en "almindelig" Chianti Classico, men har så rigeligt lagret længe nok til at kunne kaldes Riserva. Årsagen er, at vinen stilmæssigt er langt fra de sødmefulde - og næsten oversøisk prægede - Riservaer, der ofte frigives i området.
Vinen er ufiltreret for at holde så meget smag i vinen, som muligt.

Brolio Bettino er drikkeklar nu, men vil formodentligt udvikle sig positivt de næste 10 år.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

,

Lagring

Producent

Region

Drikkes bedst

Vintype