Barone Ricasoli – Raritas Limited Edition 2015

Supersjældent, eftertragtet MUST til vinkælderen!

1.499,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

Barone Ricasoli - Raritas Limited Edition 2015 er et limited edition-nummeret samlerobjekt. Den flotte (og tunge!) egetræskasse er i sig selv noget ud over det sædvanlige. Vi vil gå så vidt som at kalde det en smuk vinkasse og når du står med den i hænderne er vi sikre på, at du vil være helt enig. Guld-signaturen på kassens låg tilhører Fransesco Ricasoli, der i sin tid fik idéen til cru-projektet, der nu endelig er frigivet.

Hvad der er endnu mere interessant er dog - og heldigvis for det! - kassens indhold.

I hver nummeret egetræskasse af Raritas Limited Edition 2015 ligger der 1 flaske af hver af Barone Ricasolis allerypperste 100 % Sangiovese-vine fra hver deres cru-mark. Hver cru-mark har givet navn til hver deres vin, henholdvis Colledilà, Roncicone og CeniPrimo, Chianti Classico Gran Selezione 2015. Vinene er flot pakket ind i hver deres sorte silkepapir med individuelle navne påtrykt papiret og et rødt klistermærke bagpå for at markere årgangen. Hver vinkasse er nummereret fra 1-1141.

1141 er ikke et tilfældigt tal grebet ud af den blå luft; det henviser til det årstal, hvor Ricasoli-familien ankom til Brolio. Og netop i Brolio blev det første Chianti-blend opfundet af grev Bettino Ricasoli. Det er en historie med fine krøller og bånd og sløjfer. Helt som de vine du får i samler-kassen. En gennemført trilogi af Brolio Sangiovese: tre vinmarker, tre cru'er, tre sjældne og udsøgte vine.

Vi har også periodisk både Colledilà og Roncicone i sortimentet i løssalg.

Køb Roncicone enkeltvis her.

Køb Colledilà enkeltvis her.

Om cru-vinene

Colledilà: Denne vin er den første i Raritas-serien, Ricasoli sendte på markedet. Det er en vin med flot kompleksitet og stor, moderne elegance. Den rene Sangiovese træder smukt frem i Colledilà. Den 7 hektar store, sydøstvendte mark ligger 390 meter over havet. Her udvælges druerne manuelt og høstes manuelt, hvorefter de håndsorteres endnu engang. INTET er overladt til tilfældighederne; kun det absolut suverænt allerbedste får lov at smutte igennem det meget snævre nøglehul og få æren af at blive omdannet fra perfekte druer til perfekt vin. James Suckling har givet vinen 97/100 og den er med i hans TOP 100.

Roncicone: Her er der tilsammen med den rene Sangiovese-karakteristika distinkte florale noter. En frisk saftighed med krydrede undertoner, veldefineret mineralitet og perfekt afstemte tanniner. Roncicones 10 hektar ligger sydøstvendt 320 meter over havet. Her udvælges druerne manuelt og høstes manuelt, hvorefter de håndsorteres endnu engang. INTET er overladt til tilfældighederne; kun det absolut suverænt allerbedste får lov at smutte igennem det meget snævre nøglehul og få æren af at blive omdannet fra perfekte druer til perfekt vin. James Suckling 97/100

CeniPrimo: Vinen har en meget intens duft og smag af frisk frugt, den helt særlige viol, som bare Sangiovese har. Flot struktur og krop. Her er høj-elegance med velintegrerede tanniner og balsamiske noter. CeniPrimo er den mindste af cru-markerne på blot 6 hektar, der som de andre cru-marker ligger sydøstvendt. CeniPrimo ligger 300 meter over havet. Her udvælges druerne manuelt og høstes manuelt, hvorefter de håndsorteres endnu engang. INTET er overladt til tilfældighederne; kun det absolut suverænt allerbedste får lov at smutte igennem det meget snævre nøglehul og få æren af at blive omdannet fra perfekte druer til perfekt vin. James Suckling 98/100.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

,

Drikkes bedst

Druer

Producent

Region

Vintype

Du kunne også være interesseret i...