Le Pupille – Poggio Valente 2017

Enkeltmarks-Sangiovese på kult-niveau.

  • 92-93 pointJames Suckling
  • 95 point(2016)The Wine Advocate
  • 93 pointAntonio Galloni
  • 179,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 299,00 DKK fl.

Beskrivelse

Le Pupille - Poggio Valente 2017 er lavet på 100% Sangiovese. Le Pupille er den absolut bedste producent i Maremma-området i det vestlige Toscana.

Punktum.

Maremma ligger i det syd-vestlige Toscana, helt ude ved havet. Denne placering har sine fordele for Sangiovese-druen, der her får sol og varme at udvikle sin sødme på i løbet af dagen. Om natten sørger den kølende havluft for at druen kommer ned i temperatur igen, så det hele kan starte forfra igen dagen efter. Det er det helt ideelle klima for Sangiovese-druen, der ved disse temperaturudsving bevarer sin helt essentielle balance mellem frugtsyre og aroma. Vinene er prissat alt, alt for lavt eftersom Maremma endnu ikke har fået samme berømmelse som Montalcino og Bolgheri.

Poggio Valente åbner sig op med modne, røde frugter i næsen, og særligt kirsebær vil gerne forrest. Udviklingen går herefter i balsamisk retning. Fyldig, rund og elegant i munden. Lang og saftig finish. Den er spændende i glasset allerede nu, så du behøver ikke lægge den i kælderen og vente på, at den har noget at byde på. Den kan nemlig dansetrinene allerede nu. Men som med alle vine med godt gemmepotentiale, så er der naturligvis også fremragende vinoplevelser forude ved at tøjle utålmodigheden. Køb et par kasser og nyd de forskellige interessante udviklingstrin Poggio Valente gennemgår med årene.

Skal du nyde Le Pupille - Poggio Valente 2017 til mad, så foreslår vi at servere den til finere udskæringer af rødt kød, lam eller vildt. Server den ved cirka 16 grader.

Anmelderne siger...

James Suckling: "Shows tension and focus for the vintage with plenty of ripe fruit and intensity."

Bemærk: Fotoet viser årgang 2016, men vinen er årgang 2017. Fotografen er på vej.

Se alle vine fra Le Pupille HER.

Info om vinen

Årgang

Druer

Drikkes bedst

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...