Le Pupille

Le Pupille

I Maremma i det sydvestlige og allervarmeste Toscana, helt ude ved havet ligger vingården Le Pupille. Denne placering har sine fordele for druerne i Le Pupilles storartede vine. Her får sol og varme nemlig lov at udvikle sødme i druerne i løbet af dagen. Om natten sørger den kølende havluft for at druerne atter kommer ned i temperatur. Dagen efter starter det hele forfra igen. Det er det helt ideelle klima for druerne. Ved disse temperaturudsving bevarer de nemlig den helt essentielle balance mellem frugtsyre og aroma. Vinene er prissat alt, alt for lavt, eftersom Maremma endnu ikke har fået samme berømmelse som Montalcino og Bolgheri.

Er du til klassisk toscansk vin, betaler du sædvanligvis 50% for navnet og 50% for selve vinen. Maremma ligger dog for langt fra de dyre zoner til at kunne gøre brug af det dyre navn. Det betyder, at du får langt, langt mere kvalitetsvin for pengene. Det har anmelderne luret for længe siden. Derfor overøses Le Pupille da også igen og igen nationalt og internationalt med TOP-anmeldelser for deres komplekse og sofistikerede vine.

Vinbranchen er for en stor del domineret af mænd, men ikke hos Le Pupille. Her drives vingården med Elisabetta Gepetti som cool kaptajn ved roret og i de senere år også med datteren, Clara, som sin højre hånd.
Fattoria Le Pupille nyder stor respekt i hele vinverdenen. Sådan har det været siden Elisabetta overtog efter sin daværende svigerfar. Det er i øvrigt ham, der har lagt navn til den flotte kultvin, Saffredi i en lille sammenskrivning af San (=hellig) og Alfredi (hans navn).

Smag på vinene - book en tasting direkte

Har du lyst til at smage på vinene i de helt rette omgivelser, så kan vi varmt anbefale at booke en tasting direkte HER. Der er flere typer smagninger at vælge imellem, hvad enten du er til en lille snack eller en god cigar som følgeskab til din vin.