Sean Minor – Point North Pinot Noir 2018

Pinot Noir-kup fra Oregon, der giver os våde øjne af begejstring

  • 169,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 279,00 DKK fl.

Beskrivelse

Sean Minor - Point North Pinot Noir 2018 fra Willamette Valley i Oregon er et flot sammenstik af Pinot Noir-druer sourcet fra de bedste marker i Willamette Valley. Willamette-dalen ligger på samme breddegrad som Bourgogne. Det betyder ikke, at vinene smager ens, men er du Bourgogne-fan på udkig efter nye oplevelser og smagshorisonter, så kan du roligt skele mod Oregon og Willamette Valley.

De fleste af vores Pinot Noir-vine i sortimentet kommer fra forskellige områder i Californien. Point North er dog fra Willamette Valley i Oregon, der ligger længere mod nord. Her er klimaet køligere,  og det sikrer en lang vækst- og modningssæson og dermed en større kompleksitet i vinene fra området.

Point North giver overordnet indtryk af mørke, modne kirsebær, krydrede noter og skovbund. I glasset åbner den sig op i en mere varm retning af de samme noter fra næsen. Den er yderst saftig og de bløde, runde tanniner hjælper kompleksiteten og den lange finish godt på vej.

Prøv den med stort set hvilken som helst ret, hvor der indgår svampe. De vil være med til fremhæve noterne i vinen og komplimentere hinanden rigtig flot. Server den i store glas og gerne nogle grader koldere, end du sædvanligvis ville servere rødvin ved. Det klæder vinen godt med lidt kølighed.

Vær ikke bange for at servere den til både fisk og andet lyst kød. På grund af sin frugtrigdom og de diskrete tanniner er den et flot akkompagnement til sådan et måltid fremfor at være den type vin, der stjæler billedet.

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Alkohol

Region

Du kunne også være interesseret i...