Petra – Quercegobbe 2019

Flot bærsymfoni i en lovende årgang.

  • 92 pointJames Suckling
199,00 kr.Før 299,00 kr.

Beskrivelse

Ved køb af minimum 12 flasker vin fra Petra, uanset hvilke, vedlægger vi en Petra luksus tjener-proptrækker med savtakket kniv, teflon på skruen og 2-trins optræk til en anslået værdi af 49,-. Proptrækkeren har også indbygget oplukker til kapsler, så du er dækket ind på alle fronter.

Petra - Quercegobbe 2019 er flot dybrød i glasset. 2019 var et helt tilpas varmt år i Toscana.  Resultatet afspejler dette: En varm og rar frugtsmag, der på imponerende vis vælter op af glasset. En flot bærsymfoni af hindbær, blåbær, mørke kirsebær og blomme møder næsen. Festen fortsætter i munden med de samme bær. Her er ligeledes spicy noter med mynte og rosmarin og et lille snert lakrids. Flot, lang og harmonisk finish. Petra - Quercegobbe 2019 har en tæt og fyldig krop. Den er silkeblød i munden med bløde og afrundede tanniner. Det er en livlig vin, der holder sin balance flot og vi må konstatere, at den bare aldrig skuffer, uanset årgang. Se alle aktuelle årgange af Quercegobbe på lager HER.

Før frigivelse har Petra - Quercegobbe lagret på fad i 15 måneder og derefter 10 måneder på flaske. Ideelt set burde den nok ligge et år eller to mere. Den er dog ret lovende i glasset, så vi er begejstrede allerede nu og har tyvstartet på fornøjelserne. Du kan roligt gøre det samme. Men du kan som sagt lige så fint vente og få en anden vinoplevelse i glasset. Ingen af delene er mere rigtig eller forkert end den anden.

Anmelderne siger...

James Suckling: "A creamy and delicious red with redcurrant and fresh-herb aromas and flavors. Medium body, fine tannins and a creamy finish. Balanced and delicious now, but better in a year or two, to allow the wood to resolve into the wine. Drink or hold." Smagt august 2022

De franske druer i Maremma i Toscana

Petra - Quercegobbe er lavet på 100% Merlot i det eksklusive Maremma-område i Toscana. Det er også her, man finder Bolgheri, der er vidt berømte i kender-kredse for deres vin-mirakler på Bordeaux-sorterne Merlot og Cabernet Sauvignon. Egentlig er det atypiske druer for Toscana, der ellers fortrinsvis begaver vinverdenen med Sangiovese. Men når det gælder Supertoscanere, er det dog en helt anden - og gammel - historie. Her går man benhårdt nemlig efter den suveræne vin-oplevelse til trods for, at Merlot og Cabernet Sauvignon oprindeligt er franske druer. I Toscana får druerne dog muligheden for at modne til større tilfredsstillelse og det er nok en del af 'hemmeligheden' bag succesen med franske druer i Italien.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14,5%

Druer

Lagring

15 måneder på fad + 10 måneder på flaske

Producent

Region