Marrone – Barbera D’Alba DOC “Carlot” 2018

Flot struktureret Barbera d’Alba.

  • 91 pointJames Suckling
99,00 DKKFør 149,00 DKK
GRATIS FRAGT PÅ ALT RESTEN AF UGEN

Beskrivelse

Marrone - Barbera D'Alba DOC "Carlot" 2018 er utrolig velbalanceret - en perfekt balance mellem struktur og friskhed.

2018 var et varmt og solrigt vinår med en fin balance mellem sødme, frugtsyre og struktur. Til prisen er Marrone - Barbera D'Alba DOC "Carlot" 2018 et sandt vinkup.

Druerne til denne Barbera d'Alba håndhøstes fra Marrones 30 år gamle vinstokke. Vinen er malolaktisk fermenteret på ståltanke. Herefter lægges 60% af vinen på barriques og 40% på ståltanke i yderligere 12 måneder, før den slutteligt tappes på flaske under nitrogenkappe og frigives til salg.

Vi anbefaler at servere den ved 17-19 grader.

Anmelderne siger...

James Suckling: "A tight, linear red with blackberry, dark-chocolate and spice character. Medium-bodied and lightly tangy. No significant tannins. Drink now."

Vinexpressen: "Peberkrydret med et twist af kirsebær og blommesten. Smagsmæssigt rank som en tinsoldat med nydelig og fin struktur og den velkendte barbera-syre. En vin, hvor tyngde og lethed går op i en højere enhed. Profiterer i øvrigt godt af en dekantering!"

 

Vinbladet skrev om Marrone - Barbera D'Alba DOC "Carlot" 2016: "Moden duft, kirsebær, kirsebærsten. Saftig smag, moden frugt, der dækker over tanninen, god fylde og Barberas herlige syre sammen med moden, cremet frugt."

 

Om Marrones pertentlige arbejde i marken.

Marrone dyrker deres marker i Piemonte med nøje udvalgt organisk gødning, og alt arbejde i marken er håndarbejde. I marken sikrer de sig imod tørke ved at beskære rødderne i det øverste jordlag. På den måde tvinger de vinstokkenes rødder til at søge dybere ned efter vand. Skulle sommeren blive usædvanlig tør, har de dermed på naturlig vis sikret planten vand. Begynder man først at vande jorden oppefra, vil rødderne nemlig automatisk søge opad. Resultatet af den metode vil være den sikre død for vinstokkene. Det skyldes, at rødderne ikke kan vendes, når de først er begyndt at gro opad.

Marrone er meget opmærksomme på, at de er del af et øko-system og ønsker, at der kan dyrkes fremragende vine på markerne i mange generationer frem. Lige nu er det 3. og 4. generation, der i fælles passion skaber fremragende vine. Men 5. generation har allerede set dagens lys, og mon ikke kærligheden til vinen kommer ind med modermælken i også dén generation.

Se alle vine fra Marrone her.

 

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14,5%

Druer

Lagring

12 måneder på barriques

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...