Luca Rossi – Maron 2020

Dette er IKKE en Amarone!

  • 97 pointLuca Maroni
69,00 kr.Før 129,00 kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Der er mange, der gætter på, at denne vin er en Amarone, når de smager Luca Rossi - Maron 2020. Ligesom Amaronen, er Maron nemlig lavet på et blend af druer, der er tørret i små kasser i et ventileret rum.
Og den har den velkendte rosin-næse, som Amaronen også har.

Men det er IKKE en Amarone.

Maron er på kort tid blevet en af vores mest populære italienske rødvine - og ikke uden grund. Både duft og smag bærer tydeligt præg af de tørrede druer. I modsætning til Amaroner under 200 kr., er frugtsmagen her fuldstændigt ren og uden kanter. Luca Rossi - Maron 2020 har med andre ord kvaliteten, men behøver ikke smykke sig med lånte fjer.

Maron er blevet til hos Luca Rossi, hvor vinmageren har skelet til produktionsmetoderne i Valpolicella. Luca Rossi har derfor fundet de bedste syditalienske Primitivo- og Negroamarodruer, og tørret dem til Maron efter præcis samme Appassimento-principper som i Valpolicella.
Vinen lagres slutteligt på fad, og resultatet er en fornemt afstemt vin med både massiv moden frugt og nydeligt fadpræg. Den er lidt til den sødmefulde side, så er du kun til knastørre toscanere, er dette ikke måske ikke den rette vin for dig. For alle os andre, er det et fabelagtigt køb.

Et sikkert hit at servere til din fest.

Den tilfredsstiller mange forskellige smagsløg, uden af den grund at blive ligegyldig. Tværtimod. Til større selskaber skal mange ganer være veltilfredse, flere retter skal matches, og alle skal have en god kulinarisk oplevelse. Her går Maron altid rent ind. Ikke mindst fordi prisen er skørt lav i forhold til kvaliteten.
Når du køber Maron, betaler du altså udelukkende for smagen! - Ikke for de fiksfakserier, der skal til for at kalde en vin for en "Amarone".

Info om vinen

Årgang

Alkohol

15%

Producent

Region

Druer

,

Drikkes bedst

2021-2026

Du kunne også være interesseret i...