La Gironda – Barbera d’Asti Nizza “Le Nicchie” 2017

En af Italiens bedste Barbera-vine!

  • 199,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 299,00 DKK fl.
GRATIS FRAGT PÅ ALT RESTEN AF UGEN

Beskrivelse

La Gironda - Barbera d'Asti Nizza "Le Nicchie" 2017 er La Girondas klassiske TOPvin udelukkende på de kraftigste Barbera-druer, producenten har.
Le Nicchie er yderst velsmagende HVERT år, og denne årgang minder i stil temmelig meget om den flotte årgang 2015. Vejret var varmt, men nætterne kølige og det har bevaret den frugtsyre i Barbera, som mange elsker.

Efter gæring lagres Le Nicchie 18 måneder på barriques. Fadpræget er tilstede, men hænger skønt sammen med den kraftige frugt. Der er tons og atter tons af flot velsmag i vinen. Fint afstemt syre til at tøjle frugten og en helt oplagt makker til and.

At man kan få en af Italiens bedste Barbera-vine til denne pris hænger sammen med flere ting:
Producenten ligger for det første i Asti. Eftersom Alba er det område, man oftest forbinder med de bedste Barbera-vine, er prisen lavere. Det er dog her værd at bide mærke i følgende: De bedste Barbera-vine fra Asti overhaler LANGT de mindre spændende fra Alba. Og her ligger La Gironda lunt i toppen.

Vi har ganske få kasser af La Gironda - Barbera d'Asti Nizza "Le Nicchie" 2017. Skal du nå at smage den, skal du ikke vente alt for længe.

Hvad skal man servere Barberaen til?

Vi anbefaler dekantering og du kan roligt åbne Le Nicchie et par timer, før du skal bruge den. Faktisk synes vi, at den viser sig allermest interessant på andendagen. Så åbner den virkelig op for godteposen og bliver enormt gavmild og afslører endnu flere lag af sig selv. Det kan vi li'! Hos skribenten af denne artikel, er den i flere år blevet serveret med julemaden. Det fungerer faantastisk, fordi den har tilpas med frugtsødme til at matche de søde del-elementer. OG fordi den friske frugtsyre skærer som en nysleben kniv gennem de mange fede serveringer i sådan en middag.

Se alle vine fra La Gironda i Piemonte HER.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14,5%

Druer

Lagring

18 mdr. på franske barriques

Producent

Region

Drikkes bedst

2018-2026