Cesari – Mara Valpolicella Classico Ripasso 2019

Struktur, kompleksitet og forførende duft: Alt du drømmer om ved en god Ripasso

  • 93 point(2017)James Suckling
98,00 DKKFør 158,00 DKK

Beskrivelse

På sydvendte skråninger i Valpolicella gror druerne til Cesari - Mara Valpolicella Classico Ripasso 2019. Mara er en ægte prisbasker: Stor vinoplevelse til lavpris. Masser af tørrede, mørke bær, skovbund og en medium-fyldig krop. Flot sødme og fin balance med frugtsyren, der kun lige ligger og giver præcis den rygrad vinen skal have.

Mara er lavet på 75% Corvina Veronese og 20% Rondinella og 5% Negrara/Rossignola på den klassiske ripassometode. Her ligger den friske vin på skallerne fra Amarone-produktionen i 15-18 dage. Det giver en karakteristisk dybde i farven, duften, strukturen og en øget kompleksitet i vinen og  løfter desuden alkoholprocenten med 1%. Modningen færdiggøres på flasken. Og SÅ er den klar med en fyldig krop, varm og fløjlsblød intensitet, duft af mørke bær, og du kan nyde den, så snart du vil. Du bør dog give den luft cirka 2 timer, før du planlægger at nyde den. Så udvikler den sig flottest og du får en bedre vinoplevelse.

Vi anbefaler at servere Cesari - Mara Valpolicella Classico Ripasso 2019 ved 18-20 grader til vildt eller rødt kød. Her er der en god 'bund' til at matche vinens fylde.

Om Cesari

Cesari er en af de mest anerkendte Valpolicella-vinhuse med en lang familiehistorie bag sig i vinverdenen og et primært klassisk sortiment. Gerardo Cesari grundlagde vinhuset i 1936 med et erklæret mål om, at producere en storslået Amarone, der kunne konkurrere med de bedste italienske og internationale rødvine. I 1970'erne nåede Cesari Amarone ud på fem kontinenter takket være sønnen, Franco Cesaris entusiasme og ihærdige arbejde.

I dag er firmaet Gerardo Cesaris mål at producere unikke, elegante og balancerede vine med respekt for miljøet og omgivelserne. Det gør man ved at trække på erfaring og tradition og mikse det med den nyeste viden og teknik indenfor vindyrkning og ved at gøre produktionen bæredygtig, så man holder sig på linje med forbrugernes forventninger og respekten for den jord man dyrker.

Anmelderne siger...

James Suckling (2017): "Here’s a Valpolicella Ripasso that reveals such complexity on the nose — from oyster-shell to forest-floor notes and preserved lemons —before you even notice the bulwark of dried blackberries and blueberries. The medium-to full-bodied palate has Bordeaux-like polish and effortlessness, easily rolling through layered blue fruit and spice undertones. Excellent value."

Info om vinen

Årgang

Alkohol

13,5%

Druer

, ,

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...