Cesari – Bosan Ripasso Superiore 2017

Flot og kompleks enkeltmarks-ripasso

  • 92 pointJames Suckling
  • 96 pointDecanter World Wine Award
  • GULDDecanter World Wine Award
  • 149,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 249,00 kr. pr. flaske

Ikke på lager

Beskrivelse

Cesari - Bosan Ripasso Superiore 2017 har vi virkelig glædet os til at kunne præsentere dig for!

Bosan er lavet på 80% Corvina Veronese og 20% Rondinella på den klassiske ripassometode. Druerne kommer udelukkende fra producentens Bosan-mark. Ved ripasso-metoden ligger den friske vin på skallerne, der er blevet tilovers  fra Amarone-produktionen i adskillige uger. Det giver en karakteristisk dybde og øget kompleksitet i vinen og øger alkoholprocenten med 1-1,5%. Efter denne behandling modner vinen cirka 12 måneder på franske egefade, før den endelige afrunding på store egefade i 6 måneder. Før den frigives til salg skal den sidste modning 8 måneder på flasken også lige overståes. Men SÅ er den også klar og du kan nyde den, så snart du vil.

Intenst lilla skær, kompleksiteten viser sig allerede ved duften og afslører rød frugt og spicy kirsebær. Fyldig krop med en harmonisk, let frugtsyre, der klinger ud i en velourblød finish med behagelige hints af kakao og toastede kaffebønner.

Giv den luft i omegnen af to timer før servering ved 18-20 grader. Den er et godt match til vildt, grillet kød med stegeskorpe og meget modne oste.

Ved køb af 6 flasker (1 kasse) leveres de i flot trækasse.

Om Cesari

Cesari er en af de mest anerkendte Valpolicella-vinhuse med en lang familiehistorie bag sig i vinverdenen og et primært klassisk sortiment. Gerardo Cesari grundlagde vinhuset i 1936 med et erklæret mål om, at producere en storslået Amarone, der kunne konkurrere med de bedste italienske og internationale rødvine. I 1970'erne nåede Cesari Amarone ud på fem kontinenter takket være sønnen, Franco Cesaris entusiasme og ihærdige arbejde.

I dag er firmaet Gerardo Cesaris mål at producere unikke, elegante og balancerede vine med respekt for miljøet og omgivelserne. Det gør man ved at trække på erfaring og tradition og mikse det med den nyeste viden og teknik indenfor vindyrkning og ved at gøre produktionen bæredygtig, så man holder sig på linje med forbrugernes forventninger og respekten for den jord man dyrker.

Anmelderne siger...

James Suckling: "A rich, fruity valpo with dried berries and cherries and some chocolate and spice undertones. It’s full-bodied and flavorful. Medium soft tannins and balanced, lively acidity. Drink now." (smagt 9. september 2020)

 

Info om vinen

Årgang

Druer

,

Alkohol

14%

Producent

Region

Drikkes bedst

2021-2026

Du kunne også være interesseret i...