Argiolas – Costera Cannonau di Sardegna 2019

Supersardinsk til mindste detalje

  • 93 point(2018)James Suckling
  • 79,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 139,00 DKK fl.

Beskrivelse

Argiolas - Costera Cannonau di Sardegna 2019 trykker lige på alle de rigtige knapper, når det kommer til at vinificere Grenache-druen. Fuldmodne, sorte kirsebær danser ind med et slør efter sig af krydrede noter, tobaksblade og sort peber. Medium mundfylde. Behagelige, integrerede tanniner med en silkeagtig finish. Lokalt kaldes druen Cannonau, men den er bredere kendt som Garnacha/Grenache. Her får den æren af alle tre navne, så du ved, hvorfor de bruges lidt i flæng.

Vinen lagres i 8-10 måneder på 2 år gamle, franske barriques og 5 måneder på cementtanke. Herefter lagres den endnu 1 måned på flaske, før den frigives til salg.

René Langdahl Jørgensen skrev for Gastro om producenten:
"Der findes andre gode producenter på Sardinien end Argiolas, men huset formår efter min mening at forene det moderne med det stedtro."
Vi kan tilføje, at Argiolas har været i branchen siden 1938, og at Argiolas i dag ledes af Franco og Giuseppe Argiolas. Vinmager er Marriano Murru. Costera kom første gang på markedet i 1990.

Der er en lang tradition på Sardinien for tilberedning af mad over åben ild. Skal du have et autentisk sardinsk måltid, vil Argiolas - Costera Cannonau di Sardegna 2019 være den oplagte makker til f.eks. helstegt pattegris. Mindre kan også gøre det og den vil gå lige så lækkert til slagterens gode koteletter. Gerne i en urte-marinade og med et bredt udvalg af grønt til.

Se alle vinene fra sardinske Argiolas HER.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Drikkes bedst

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...