Prager – Grüner Veltliner Smaragd Wachstum Bodenstein 2020

Enkeltmarks-Grüner Veltliner med enormt potentiale

  • 399,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 449,00 DKK fl.

Beskrivelse

Prager - Grüner Veltliner Smaragd Wachstum Bodenstein 2020 er en enkeltmarks-Grüner Veltliner, men dette til trods bærer den vinmager Toni Bodensteins navn, da han har haft mere end blot en enkelt finger med i spillet ved kloning af stokkene på marken. Dette for at kunne modstå fremtidige klimatiske udfordringer. (Men det er en helt anden, interessant og lang historie).

Hovedindtrykkene er pære med grapefrugt og et strejf af passionsfrugt og ananas. Meget forfriskende og samtidig meget mundfyldig.

Grüner Veltliner er nok at betegne som Østrigs nationaldrue, og hos Prager udgør den 40% af det samlede dyrkede areal. Resten er helliget Riesling-druen. Begge er fremragende druer at lade sit terroir tale igennem.

Der har været dyrket vin i Wachau siden 5. århundrede og man kan i dag spore enkeltmarker tilbage til munkenes optegnelser fra både middelalderen og renæssancen. Der er 3 klassifikationer, der er unikke for vinene fra Wachau-dalen; Steinfeder, Federspiel og Smaragd. Smaragd er det højeste kvalitetsniveau og fortæller desuden, at alkoholprocenten ligger på mindst 12,5%. I dette tilfælde 13%.

Server Prager - Grüner Veltliner Smaragd Wachstum Bodenstein 2020 ved 7-10 grader til mad med en vis dybde i smagen, der matcher vinen. For eksempel røget laks med masser af bagt citron over.

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Region

Drikkes bedst

Alkohol

Lagring

Du kunne også være interesseret i...