Viser alle 2 resultater

Viser alle 2 resultater

Prager

Pragers terroire er specielt med helt unikke jordformationer og et subtilt mikroklima. Ingen af vinparcellernes karakteristika ligner hinanden, til trods for at de ligger skulder om skulder i det stejle landskab. Stejl er ingen overdrivelse – visse steder er hældningen helt op til 70 grader. Mange af parcellerne er navngivne (Rieden/Ried). Der har været dyrket vin i Wachau i Østrig siden det 5. århundrede og man kan i dag spore enkeltmarker tilbage til munkenes optegnelser fra både middelalderen og renæssancen. Der er 3 klassifikationer, der er unikke for vinene fra Wachau-dalen:

  • Steinfeder – de letteste i klassificeringen med en alkoholprocent på maks. 11. De er beregnet på at blive drukket unge.
  • Federspiel – mellemklassen med en alkoholprocent mellem 11 og 12,5. De er fyldigere og med en større kompleksitet end Steinfeder, men stadig let-tilgængelige.
  • Smaragd – det højeste kvalitetsniveau og fortæller desuden, at alkoholprocenten ligger på mindst 12,5%. Absolut kælderværdige i årtier for de tålmodige. Druerne høstes ofte lidt senere og du vil opleve en federe struktur i disse vine.

Toni Bodenstein har mange spændende projekter i gang under mottoet “Vom Stein Zum Wein”. Vi kunne for eksempel fremhæve, at han i 1990 plantede 25 forskellige Riesling-kloner. Det var oprindeligt et projekt, der skulle tjene til at bevare biodiversitet og for at kunne modstå fremtidige klimatiske forandringer. Siden 1993, hvor den første Riesling Smaragd Wachstum Bodenstein så dagens lys, har det udviklet sig til at være blandt Bodensteins allerhøjest efterspurgte enkeltmarksvine.

Grüner Veltliner er nok at betegne som Østrigs nationaldrue, og hos Prager udgør den 40% af det samlede dyrkede areal. Resten er helliget Riesling-druen. Begge er fremragende druer at lade sit terroir tale igennem. Det kan måske komme til at lyde af, at der er vinstokke ved hvert et hushjørne i Østrig. Wachau udgør dog kun 3 % af landets samlede vinareal, og det er nærmest underforstået, at der er tale om enten Grüner Veltliner eller Riesling, når der først er sagt Wachau. Med Prager er du sikker på at få en østrigsk hvidvin af den bedste kvalitet.

Du kan læse mere om Prager HER (på tysk).