Prager – Riesling Smaragd Wachstum Bodenstein 2020

Blandt Bodensteins allerhøjest efterspurgte enkeltmarksvine.

  • 96 pointJames Suckling
  • 399,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 449,00 DKK fl.

Beskrivelse

Prager - Riesling Smaragd Wachstum Bodenstein 2020 er høj, høj klasse. 'Wachstum' betyder vækst og er et udtryk, der henviser til at Toni Bodenstein i 1990 plantede 25 forskellige Riesling-kloner. Det var oprindeligt et projekt, der skulle tjene til at bevare biodiversitet og for at kunne modstå fremtidige klimatiske forandringer. Siden 1993, hvor den første Riesling Smaragd Wachstum Bodenstein så dagens lys har det dog udviklet sig til at være blandt Bodensteins allerhøjest efterspurgte enkeltmarksvine.

Server Prager - Riesling Smaragd Wachstum Bodenstein 2020 ved 7-10 grader. Den er vidunderlig til fiskeretter med citron, hvor de to kan komplementere hinanden, men den er præcis lige så velegnet til fede retter med for eksempel fede pølser, hvor frugtsyren skærer sig skønt igennem det fede element og hvor den kan tæmme det salte element.

Der har været dyrket vin i Wachau siden 5. århundrede og man kan i dag spore enkeltmarker tilbage til munkenes optegnelser fra både middelalderen og renæssancen. Der er 3 klassifikationer, der er unikke for vinene fra Wachau-dalen; Steinfeder, Federspiel og Smaragd. Smaragd er det højeste kvalitetsniveau og fortæller desuden, at alkoholprocenten ligger på mindst 12,5%. I dette tilfælde 13%.

Anmelderne siger...

James Suckling: "So much Amalfi-lemon, lemon-blossom and white-tea character. Cool, sleek and very tightly wound with major minerality. Super-crisp, in spite of the considerable power. Intense rock-salt and green-apple finish. Drink or hold." Smagt oktober 2021

Vi venter spændt på, at alle de internationale anmeldere får smagt den. Det gør de sikkert også selv!

Se alle vine fra Prager HER.

 

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Producent

Druer

Region

Lagring

Du kunne også være interesseret i...