Argiolas – Is Argiolas Vermentino 2020

Utrolig koncentration og smagsrigdom, der smager langt dyrere, end tilfældet faktisk er.

  • 93 point(2019)James Suckling
  • 125,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 179,00 DKK fl.

Beskrivelse

Argiolas - Is Argiolas Vermentino 2020 er lavet på udvalgte Vermentino-druer fra det sydlige Sardinien. Lys strågul farve i glasset, behageligt insisterende frugtig duft med florale undertoner.

Vine på Vermentino-druen er ikke stort udbredt, hvilket kan undre, da Vermentino-druen passer godt til de danske ganer: Fuld af smag med mange lag frugt og samtidigt en blød og omfavnende frugtsyre. Vermentino fra Sardinien er generelt anerkendt, men her er der en usædvanlig utrolig koncentration og smagsrigdom, der smager langt dyrere end tilfældet faktisk er. Det rette klima, et enormt markareal (hvorfra de bedste vinrækker er valgt), og usædvanlig streng drue-selektion og -sortering lader til at være opskriften på at lave en så helstøbt hvidvin. Har du været i Piemonte og drukket hvidvin på den lokale drue, Favorita, så har du også smagt Vermentino. Det er nemlig samme drue, men med hvert sit navn alt efter området, den gror i. Vermentino elsker sol! Får den ikke nok, udvikler den ikke nok sødme og syre. Det er derfor nok ikke helt tilfældigt, at den har 'slået sig ned' på Sardinien, der også kaldes for "solskinsøen". Hér har den det som blommen i et æg og leverer i kyndige hænder en hvidvin, der slår benene væk under dig.

Argiolas - Is Argiolas Vermentino 2020 er velegnet som ledsager til stort set alt, og i særdeleshed alle former for fisk. Men pas på med at åbne den inden maden - der er muligvis ikke mere tilbage, når det er spisetid.

Anmelderne siger...

James Suckling (2019): "Plenty of lime zest and dried pineapple on the nose with green apple and some freshly cut grass. It’s medium-bodied with sharp acidity. Citrus notes evolve into a long, mineral and saline finish. Concentrated, yet refreshing. Drink or hold."

Gastromad (2018): "Glasset fyldes af en vin med en let gylden farve. Bouqueten er af blomstereng, egefade, citrusblomster. Munden fyldes af syrlige efterårsæbler og søde pærer, en let citrus smag med kant af abrikoser. Vinen har en dejlig harmonisk og let fedme over sig. Den afrundes med en anelse syrlighed. En kraftig hvidvin med en lang kompleks eftersmag af frugter som pærer, citrus og melon. En virkelig lækker og kompleks vin."

 

Info om vinen

Alkohol

Druer

Producent

Lagring

Drikkes bedst

Region

Årgang

Du kunne også være interesseret i...