Tørrede druer – Smagekasse Level 1

Første del i vores serie af smagekasser med tørrede druer.

399,00 DKKFør 778,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

Tørrede druer - Smagekasse Level 1 er første del i vores serie af smagekasser med tørrede druer. Metoden med at tørre druerne efter høst forbinder vi heroppe nordpå nok mest med de kraftfulde Ripasso- og Appassimentovine fra Valpolicella i Norditalien (for eksempel Amarone), men faktisk bruges metoderne i hele Italien.

Man kan også lade druerne tørre ind på stokkene før høst. I denne kasse er fællestrækket, at vinen på den eller den anden måde har været i kontakt med tørrede druer. Du kan læse nærmere om Appassimento og Ripasso metoden på vores blog HER.

Tørrede druer - Smagekasse Level 1 indeholder:

1 flaske Cesari - Justo Rosso Veneto Appassimento 2018 En vin med dyb intensitet, både i farve, duft og smag. Karakteristiske noter af modne, sorte kirsebær, voluminøs struktur og en silkevelour-følelse i munden. Flot til vildt og meget modne oste.

1 flaske Ponte Lungo - Mio Silenzio Grande Edizione Særudgave af storhittet Mio Silenzio. Tidligere Edizione-udgaver (vi havde den sidst i årgang 2015) var et blend, men det er lykkes producenten at købe sig ind på marker på Sicilien med Nero d'Avola-druer i meget høj kvalitet. Man er derfor gået benhårdt efter at fremhæve denne ene drues kvalitet med dens silkebløde intensitet.

1 flaske Ponte Lungo - Curioso 2018 Her har man tørret en del af Sangiovese-druerne, som det kendes fra for eksempel Amarone. Det lyder ikke særligt toscansk! Det er også en ret atypisk stil for Toscana. Men det virker! Stilen minder om en rigtig god Ripasso. Her er dog endnu mere frugt og et hint af den særlige Sangiovese-velsmag, som kun opnås i Toscanas bløde bakker.

1 flaske Ponte Lungo - Armano Rosso 2019 Hvis du blindsmager Armano, kommer du sandsynligvis til at tænke på en vis norditaliensk vin. Produktionsmetoden med at tørre druerne, minder da også vældig meget om. Her er der dog brugt 100% Primitivo-druer - ellers ville tryllekunsten heller ikke kunne lade sig gøre til den pris. Selve smagen er dog langt dyrere.

1 flaske Ponte Lungo - Governo 2018 Hvor druerne til Amarone tørrer i kasser efter høst, får druerne til Governo lov at tørre på stokkene før høst. I den toscanske sol er resultatet en varm, rund og blød vin med en lidt lavere alkoholprocent, end man ellers kender det fra andre vine baseret på tørrede druer. Til gengæld er der en anelse restsukker i vinen, som runder den rigtig flot af.

1 flaske Luca Rossi - Maron 2018 Der er mange, der gætter på, at denne vin er en Amarone. Ligesom Amaronen er Maron nemlig lavet på et blend af druer, der er tørret i små kasser i et ventileret rum. Og den har den velkendte rosin-næse, som Amaronen også har. Men det er IKKE en Amarone.

Info om vinen

Du kunne også være interesseret i...