Podere Sapaio – Volpolo 2017

Ærke-italiensk til trods for de franske druer

  • 93 pointJames Suckling
  • 94 pointLuca Maroni
  • Smag på vin
  • 94 pointBarego'mad
  • 93 point(2016)Robert Parker
  • 92 point(2015)International Wine Report
  • Gastromad
  • 139,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 249,00 DKK fl.

Beskrivelse

Podere Sapaio - Volpolo 2017 er årets vinkup fra Bolgheri!

Italiens måske mest hypede vindistrikt, som har lagt marker til navne som Sassicaia og Ornellaia, bliver ved med at producere nye stjerner. En af de mest præmierede producenter gennem de sidste 3-4 år er Sapaio.
Sapaios marker ligger klos op ad de dyreste kultmarker, og topvinen "Sapaio" får HVERT år de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso.

Volpolo smager godt hvert år! Men 2017 er en af de bedste årgange i 30 år. Vi har aldrig smagt så gennemført en Volpolo som 2017-årgangen!

Vi har set Volpolo i danske vinbutikker til 6-stk-priser på både 199,- og 249,-. Og det kan kvaliteten sagtens bære.

Podere Sapaio - Volpolo 2017 er - ligesom de fleste andre topvine i Bolgheri - lavet på franske druer. Her 70% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot og 15% Petit Verdot. Vi har dog set flere anmeldere kalde den for en Sangiovese-vin, og vi kan godt forstå hvorfor: Den smager ærketoscansk og maner én gang for alle myten om, at alle Bolgheri-vine er "flade" til jorden.

Anmelderne siger...

Smag på vin - 6/6 stjerner: "Den rammer de altså lige i r….! Aromaen alene giver en smuk medrivende vinøs oplevelse med modne solbær, varme blommer, kirsebær, violer, tobak og vanilje. I munden har vi en fyldig frugt, der er sat i fornemt relief af en god, høj syre og en veludviklet, let udtørrende tannin. Noter af solbær, brombær og skråtobak. Flot vin hvor både det franske og toskanske kompletterer hinanden."

Barego'mad: "I glasset er den flot mørk rubinrød, og åbner op med en elegant frisk næse af solbær, brombær, læder, vanilje, kanel, søde tobaksblade og tydelige noter af fad og mørk vinkælder. Smagen er intens, tør og fyldig med sprød syrerygrad og ungdommelige tanniner, som endnu lige mangler at få slebet de sidste skarpe kanter til. Eftersmagen er lang og intens, og byder allerede nu på interessante nuancer, som blot vil vokse sig endnu større med årene. Podere Sapaio Volpolo 2017 er klassevin på et ganske uhørt niveau til prisen – taget dens fremtidige potentiale i betragtning."

James Suckling: "Aromas of blueberries and slate follow through to a medium body with nicely integrated tannins and a cool, fresh finish. Drinkable now, but better in 2021."

Vinbladet: "Elegant duft med friske solbær, blyantstift, kølig med fine nuancer fra fad. Rank struktur, elegant med modne friske solbær, fyldig med lang, frisk eftersmag med syre og tannin."

Bemærk at billedet viser årgang 2015, men vinen er årgang 2017. Fotografen er på vej.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

, ,

Drikkes bedst

Producent

Region

Lagring

Du kunne også være interesseret i...