Petra – Quercegobbe 2017

Flot bærsymfoni i varm årgang.

199,00 DKKFør 299,00 DKK

Beskrivelse

Petra - Quercegobbe 2017 er flot dybrød i glasset. 2017 var et meget varmt år i Toscana.  Resultatet er en varm og rar frugtsmag, der på imponerende vis vælter op af glasset. En flot bærsymfoni af hindbær, blåbær, mørke kirsebær og blomme møder næsen. Festen fortsætter i munden med de samme bær. Her er ligeledes spicy noter med mynte og rosmarin og et lille snert lakrids. Flot, lang og harmonisk finish. Petra - Quercegobbe 2017 har en tæt og fyldig krop. Den er silkeblød i munden med bløde og afrundede tanniner. Det er en livlig vin, der holder sin balance flot og vi må konstatere, at den bare aldrig skuffer, uanset årgang. Se alle aktuelle årgange af Quercegobbe på lager HER.

Før frigivelse har Petra - Quercegobbe lagret på fad i 15 måneder og derefter 10 måneder på flaske. Ideelt set burde den nok ligge et år eller to mere. Den er dog ret lovende i glasset, så vi er begejstrede allerede nu og har tyvstartet på fornøjelserne. Du kan roligt gøre det samme. Men du kan som sagt lige så fint vente og få en anden vinoplevelse i glasset. Ingen af delene er mere rigtig eller forkert end den anden.

De franske druer i Maremma i Toscana

Petra - Quercegobbe er lavet på 100% Merlot i det eksklusive Maremma-område i Toscana. Det er også her, man finder Bolgheri, der er vidt berømte i kender-kredse for deres vin-mirakler på Bordeaux-sorterne Merlot og Cabernet Sauvignon. Egentlig er det atypiske druer for Toscana, der ellers fortrinsvis begaver vinverdenen med Sangiovese. Men når det gælder Supertoscanere, er det dog en helt anden - og gammel - historie. Her går man benhårdt nemlig efter den suveræne vin-oplevelse til trods for, at Merlot og Cabernet Sauvignon oprindeligt er franske druer. I Toscana får druerne dog muligheden for at modne til større tilfredsstillelse og det er nok en del af 'hemmeligheden' bag succesen med franske druer i Italien.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Lagring

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...