Petra – Hebo 2018

Silkeblød elegance fra Maremma

  • 90 pointJames Suckling
  • 129,00 kr.ved køb af 9 - flasker ellers 169,00 kr. fl.
GRATIS FRAGT PÅ ALT RESTEN AF UGEN

Beskrivelse

Petra - Hebo 2018 er som de foregående årgange til stadighed struktureret, kompleks og en saftig fornøjelse at drikke. Duft og smag er præget af mørke bær med chokolade og vanilje.

Hebo er fra det eksklusive Maremma-område i Toscana. Det er også her, man finder Bolgheri, der er vidt berømte i kender-kredse for deres vin-mirakler på Bordeaux-sorterne Merlot og Cabernet Sauvignon. Egentlig atypiske druer for Toscana, der ellers fortrinsvis begaver vinverdenen med Sangiovese. Men når det gælder Supertoscanere, er det dog en helt anden historie. Her går man nemlig efter den suveræne vin-oplevelse. Og til trods for, at Merlot og Cabernet Sauvignon oprindeligt er franske druer, så har man altså skabt supertoscanere siden 1970'erne. Det er en historie, der er så gammel, at Bordeaux-sorterne nu er så bredt anvendte, at vinene kan klassificeres som DOCG.

Druerne høstes sent, når de er fuldmodne i slutningen af august til midt-september. Vinen har delvist lagret på slavonske egefad og på franske barriques i 12 måneder, før den endelige tank-lagring. Efter tapning lagres vinen endnu 6 måneder før den frigives til salg. Resultatet er en eklatant flot og saftig vin med et stort lagringspotentiale. Det vil være en stor oplevelse at følge vinens udvikling efter yderlig flaskelagring. Vores bedste tip er derfor at købe et par kasser og følge duft og smag bygge sig op til crescendo over årene. Det vil du ikke blive ked af.

Vi anbefaler at nyde Petra - Hebo 2018 til okse- og kalvekød, men prøv den også gerne som akkompagnement til lam eller kylling. Eller en simpel pastaret med gode råvarer. Vores favorit er Kødboller á la Lady & Vagabonden.

Anmelderne siger...

James Suckling: "A fruity and lightly jammy red with lots of cream and floral character. It’s full-bodied, round-textured and juicy. Drink now."

Info om vinen

Årgang

Alkohol

13,5%

Druer

, ,

Drikkes bedst

2020-2027

Producent

Region