Hannes Reeh – Rohstoff Cabernet Franc 2018

Aromatæt Burgenland-Cabernet Franc.

  • 199,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 299,00 DKK fl.

Beskrivelse

Hannes Reeh - Rohstoff Cabernet Franc 2018 er en aromatæt oplevelse i både næse og mund af hindbær, jordbær, lakrids og krydderier. Dejligt tør og dejlige bløde tanniner, der gør den velegnet til mad. Prøv den til f.eks. kalvemørbrad med rodfrugter, kål og pebersauce til. Nyd den af store glas ved 16-18°.

Hannes Reeh - Rohstoff Cabernet Franc 2018 er den yngste af Hannes Reehs vine. 2015 var det første år, man vinificerede Cabernet Franc for sig selv. Før 2015 brugtes den som rygrad i flere af Reehs blends. Men den kan sagtens stå alene. Den er imponerende flot og fyldig.

I tysktalende lande vil du finde denne serie fra Hannes Reeh under navnet Rohstoff, mens den andre steder sælges under navnet Unplugged. Vi synes, at det lød mest stedtro med det tyske ord, så hos Gallovini, kan du købe den med tysk (østrigsk, hvis vi skal være helt nøjagtige) navn og tysk label. Betydningen er den samme: Der behøves ikke ekstra staffage for, at vinen begejstrer. Den kan vurderes på sin rene, autentiske stil og smag, der afspejler dens terroir.

Om producenten og området

Kun få kilometer fra den ungarske grænse ligger Andau-kommunen i et sandt naturparadis med enorme hedelandskaber. Midt blandt lavvandede saltvandssøer, unik flora og fauna ligger Hannes Reeh vingård. Andau er det mest solbeskinnede område i Østrig. Med mindre end 500 mm årlig nedbør gør det Andau til en af de mindst regnfulde steder i Østrig. I dette klima trives vinstokkene og leverer ekstraordinært modne druer, der er det perfekte grundlag for vine med elegant kraft og fylde. Jordbunden er mestendels en blanding af ufrugtbar jord og grus dækket af et frugtbart humuslag. Ufrugtbar jord lyder måske ikke som et ønskescenarie for en, der skal dyrke jorden. Men det er det ikke desto mindre: Gruslaget sørger for, at vandet hurtigt løber ned gennem lagene, og tvinger dermed rødderne til at søge dybere. Her, dybt nede i jorden, kan de trække på vandreserver, når det ikke kommer fra oven. Og ikke mindst er det hernede, at rødderne finder vigtige mineraler og næringsstoffer. Grusjorden holder også på varmen og er med til at sikre en stabil og optimal modning af druerne.

Vine, der produceres i Heideboden, har intense aromaer og tæt, moden fylde. Rødvinsdruerne Cabernet Sauvignon og 'nationaldruen' Zweigelt trives i særdeleshed her i den sandede grusjord i Heideboden. Men også andre druesorter nyder godt af de geologiske og klimatiske forhold her og du finder flere druesorter i vinene fra Hannes Reeh i vores sortiment.

Hannes Reeh har produceret sine egne vine siden 2007, men siden 1980'erne har familien Reeh produceret vine. Hannes Reehs mål er simpelt: Vinene skal smage godt. Være gode. Og nemme at gå til.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

Producent

Region

Lagring

Du kunne også være interesseret i...