Barbanera – Gigino Grande 2015

Du får det ikke større og blødere end Gigino Grande!

  • 199,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 299,00 DKK fl.

Beskrivelse

Barbanera - Gigino Grande 2015 er en flot og mørk vin. Meget mørk. I glasset er den indbydende højkoloreret og det er nærmest umuligt at se igennem den dybe røde farve. Frugtduftene trimler på det nærmeste ud over glassets kant. De modne frugter får følgeskab af vanilje og et lille dut af behagelig karamel. Smagen understøtter duften med en powerfuld og struktureret elegance. Velintegrerede og velpolerede tanniner, tørret frugt, chokolade og arabica kaffe. Fyldig krop og en insisterende tilstedeværelse i munden.

Vi anbefaler at nyde Barbanera - Gigino Grande 2015 ved 16-18 grader. Den gør sig godt til retter med svampe, for eksempel risotto med Karl Johan svampe og braiseret kød. Også dejlig i slutningen af måltidet som  ledsager til meget modne oste.

Druerne er håndhøstede i september/oktober i det flotte vinår 2015. Blendet er ikke oplyst, blot at Sangiovese-druerne tørrer lidt ind i 20 dage i tørrerum. Lige som du kender det fra Appassimento-metoden, blot ikke så længe som ved for eksempel Amarone. De øvrige druer er vinificeret hver for sig i separate tanke, før det endelige sammenstik.

Historien bag vinen

Barbanera - Gigino Grande 2015 er en hyldest til Barbanera-familiens bedstefar, Luigi Barbanera; 'Gigino', som var hans kælenavn. Med ham i spidsen har Barbanera-familien været en del af den italienske vinverden med højkvalitativ vinproduktion i over 80 år. Med Gigino 80 Anniversario har familien skabt en hyldest til Luigi, der for alvor satte Barbaneras vinmarker og vinproduktion på landkortet dengang for så mange år siden. Vingården drives i dag stadig af Barbanera-familien: Luigis to sønner og deres børn.

For at imødekomme kendte misforståelser på Gigino på forskud: Årgangen er trykt på bagsiden af flasken. På forsiden står der både '1938/2018' og '80'. I 2018 var det nemlig 80 år siden, at Barbanera-familien i 1938 startede deres vinhus.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...