Barbanera – Gigino 2017

Elegant og forførende hyldest-vin

  • (2015)Vinavisen
  • 94 point(2015)Baregomad
  • 90 point(2015)Ekstrabladet
  • (2015)Ekstrabladet
129,00 kr.Før 199,00 kr.

Beskrivelse

Barbanera - Gigino 2017 er en hyldest til Barbanera-familiens bedstefar, Luigi Barbanera; 'Gigino', som var hans kælenavn. Med ham i spidsen har Barbanera-familien været en del af den italienske vinverden med højkvalitativ vinproduktion i over 80 år. Med Gigino 80 Anniversario har familien skabt en hyldest til Luigi, der for alvor satte Barbaneras vinmarker og vinproduktion på landkortet dengang for så mange år siden. Vingården drives i dag stadig af Barbanera-familien: Luigis to sønner og deres børn.

Gigino 2017 viser sig allerede ved duften at ville være et forførerisk bekendtskab. Den lokker med blåbær, brombær, hints af chokolade, vanilje, hvid peber og varme krydderier.

Det tegner godt.

Og lovende.

Vi kan næsten ikke vente med at smage: Vinen smyger sig bogstaveligt talt rundt i munden og hvis du kan holde øjnene åbne, er det godt nok standhaftigt. Man får det store smil på læben og lyst til bare at sige "ahhhhhh!". Det er en silkeblød og fyldig oplevelse med fintpolerede tanniner. Samtlige dufte fra åbningen optræder igen i smagen - frugterne boltrer sig rundt imellem hinanden. Nu også med herligt overtræk af modne blommer, kanel og lakrids. Finishen har en elegant snert af grafit og en bemærkelsesværdig længde, der definitivt trækker tæppet væk under én og gør en gelé-blød i knæene. En meget, meget flot og komplet vin.

Vi anbefaler at ilte Barbanera - Gigino 2017 en god halv times tid før servering. Server den ved en starttemperatur på 15-18 grader. Den er en absolut nydelse i sig selv, men vil også gøre sig fortrinligt til rødt kød eller vildt.

For at imødekomme kendte misforståelser på Gigino på forskud: Årgangen er trykt på bagsiden af flasken. På forsiden står der både '1938/2018' og '80'. I 2018 var det nemlig 80 år siden, at Barbanera-familien i 1938 startede deres vinhus.

Anmelderne siger...

Ekstrabladet (2015): 5 stjerner + 90 point: "Sort, meget tæt og intens vin fra Toscana. Koncentreret med brombær, moccanoter og vanilje i smagen. Vellavet med en pæn afslutning. Ganske flot vin til prisen."

Barego'mad (2015): 5 stjerner + 94 point: "Gigino 2015 er i sandhed en mindeværdig vin, og heldigvis har jeg stadigvæk et eksemplar stående på vinhylden, for den smager af mere … Det er ikke en supertoscaner, men sin helt egen af slagsen bestående af fire forskellige druesorter, som hver især sætter sit præg på denne fænomenale vin. Der er både noget klassisk og noget nyskabende over denne toscaner, som gør den til sin helt egen af slagsen takket være den lidt specielle druesammensætning med blandt andet Petit Verdot som medspiller. Igennem smagningen udviklede vinen sig yderst positivt i glasset, hvilket gør at du med fordel kan lade vinen ilte en times tid før servering. Gigino 2015 er som skabt til måltider med rødt kød eller kraftige vildttretter."

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14%

Producent

Region

Druer

, , ,

Drikkes bedst

2020-2028

Lagring

På amerikansk eg

Du kunne også være interesseret i...