Riesling – Smagekasse nr 1

Elektrificerende frugtsyre og elegant frugtsødme i herlig forening

555,00 kr.Før 874,00 kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

**Tager du 2 kasser Riesling - Smagekasse nr 1 er fragten gratis**

Riesling-druen dyrkes mange steder på kloden og den er eminent til at fremvise vinbondens terroir. Den er aromatisk, delikat, fantastisk til mange slags mad og ofte er den mineralsk. Frugtsyren er knitrende skøn i højt niveau og sammen med det mineralske islæt får du en fin lille dans på tungen. Frugtsyren er ikke blot et elsket indslag - den er også medvirkende til at du får 2 ligevægtige valg: Drik eller gem - begge dele er en god vinoplevelse.

Vi har pakket 6 flasker til dig i Riesling - Smagekasse nr 1 og vi er mestendels i Mosel og Rheingau, men der er også en enkelt fra Washington State, hvor Riesling-druen udvikler noter i retning af mere moden stenfrugt. Vores bedste Rieslingråd: Find en god vinven at smage dem sammen med og hyg jer med at undersøge, hvor forskelligt den samme drue kan opføre sig alt efter hvor og hvem, der har haft indflydelse på den i mark eller kælder.

Skulle du købe dem til enkeltstyksprisen ville kassen koste dig 874,-. Vores kampagnepris er 574,-, men den pris har vi savet toppen af og du får derfor kassen for kun 555,-

Riesling - Smagekasse nr 1 indeholder:

1 flaske Josef Milz - Riesling 180° trocken 2020 er en tør Mosel-hvidvin med dejlig duft af æble og grapefrugt. Her er en livlig frugtsyre og en høj mineralitet med et herligt saltet indslag. Flint, våde sten og denne dansende fornemmelse på tungen er typiske Riesling-træk, og vi elsker det!

1 flaske Josef Milz - Riesling Kabinett Leiterchen 2020 er en forholdsvis sød Mosel-hvidvin. Den er vældig fyldig og frugtig i stilen og vil passe fremragende til krydret, asiatisk mad. Jorden er veldrænet og stokkene stikker rødderne dybt for at finde vand og får dermed en flot mineralitet i druerne, der sikrer, at Leiterchen 2019 er en spændende og kompleks vin i glasset i mange år endnu.

1 flaske Cliffhanger - Riesling Dry 2020 Er du Mosel-fan vil du uden tvivl nikke genkendende til både stilen og smagen, men helt sikkert ikke prisen. Denne udgave af Cliffhanger Riesling er tør med en knivskarp finesse i sit udtryk. Smagen er fuld af æble og citrus og med kompleksitet og mineralitet. Et absolut fund til prisen.

1 flaske Cliffhanger - Riesling Feinherb 2020 er en super lækker Mosel-Riesling til en brøkdel af, hvad områdets "gamle" producenter koster. Feinherb er ikke en officiel (men dog vældig brugt) betegnelse for vine, der ligger mellem halvtør og sød. Feinherb er i den søde ende af denne skala med cirka 18 gram restsukker pr. liter.

1 flaske Künstler - Riesling feinherb 2020 Så er vi i Rheingau! Klassisk og halvtør. Vinens delikate charme læner sig op af modne, gule tropiske frugter i næsen og i munden understøttes det af friske grønne æbler, yderst behagelig frugtsyre og en pikant mineralitet, der danser let og lystigt på tungen. Flot og fyldig krop. Det fine sammenspil mellem frugtsyre og sødme gør denne Riesling feinherb 2020 yderst velegnet til delikat krydrede retter.

Og fra USA:

1 flaske The Originals - Riesling 2018 Denne Riesling kommer fra Walla Walla-området, der ligger som en del af den store Columbia Valley i staten Washington på USAs vestkyst. Druen får mere varme i Washington end den gør på de europæiske vinmarker. Så hvis du forventer en rank, tysk-inspireret Riesling, er du derfor et lille stykke off-track. I The Originals er der nemlig flere noter af stenfrugt end i f.eks. en Riesling fra Rheingau. Og det er nu slet ikke så tosset. Men med navnet giver den da også et lille nik mod sit originale hjemsted. Du kan derfor forvente den sædvanlige vidunderligt knitrende syre.