Prager – Grüner Veltliner Smaragd Ried Achleiten 2020

Kompakt og kraftfuld Grüner Veltliner fra Wachau

  • 96 point(2019)Fallstaff
  • 399,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 449,00 DKK fl.

Beskrivelse

 

Prager - Grüner Veltliner Smaragd Ried Achleiten 2020 er en tør hvidvin med et stort potentiale. Den er kompakt og kraftfuld med noter af modne, gule æbler. Spændende mineralitet.

Server vinen ved 7-10 grader til mad med en vis dybde i smagen, der matcher vinen. Vi anbefaler Prager - Grüner Veltliner Smaragd Ried Achleiten 2020 til en fyldig risotto med skaldyr, der matcher vinens dybde. Den er også pragtfuld til fisk eller kalvekød. Igen med fokus på dybde i smagen.

Grüner Veltliner er nok at betegne som Østrigs nationaldrue, og hos Prager udgør den 40% af det samlede dyrkede areal. Resten er helliget Riesling-druen. Begge er fremragende druer at lade sit terroir tale igennem.

Der har været dyrket vin i Wachau siden 5. århundrede og man kan i dag spore enkeltmarker tilbage til munkenes optegnelser fra både middelalderen og renæssancen. Der er 3 klassifikationer, der er unikke for vinene fra Wachau-dalen; Steinfeder, Federspiel og Smaragd. Smaragd er det højeste kvalitetsniveau og fortæller desuden, at alkoholprocenten ligger på mindst 12,5%. I dette tilfælde 13,5%.

Se alle vine fra Prager HER.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Region

Lagring

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...