Prager – Grüner Veltliner Federspiel Ried Hinter der Burg 2020

En Grüner Veltliner-perle fra Wachau

  • 92 point(2019)James Suckling
  • 199,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 229,00 DKK fl.

Beskrivelse

Prager - Grüner Veltliner Federspiel Ried Hinter der Burg 2020 er en saftig enkeltmarksvin fra vinmager Toni Bodenstein i Wachau-dalen i Østrig. Tonis speciale er at få den enkelte mark til at stråle igennem i vinene, så du får en meget håndgribelig fornemmelse af de enkelte markers særegne terroir. Her er frugtsyrebalancen helt i top og det mineralske præg træder tydeligt og elegant frem. Grønne æbler, pære og citron er blandt hovednoterne.

Grüner Veltliner er nok at betegne som Østrigs nationaldrue, og hos Prager udgør den 40% af det samlede dyrkede areal. Resten er helliget Riesling-druen. Begge er fremragende druer at lade sit terroir tale igennem.

Der har været dyrket vin i Wachau siden 5. århundrede og man kan i dag spore enkeltmarker tilbage til munkenes optegnelser fra både middelalderen og renæssancen. Der er 3 klassifikationer, der er unikke for vinene fra Wachau-dalen; Steinfeder, Federspiel og Smaragd. Federspiel er det midterste kvalitetsniveau og fortæller desuden, at alkoholprocenten ligger mellem 11,5 og 12,5%.

Vi anbefaler Prager - Grüner Veltliner Federspiel Ried Hinter der Burg 2020 med en god schnitzel til eller prøv den til fiskehandlerens bedste torskefilet til fish 'n' chips med sauce tartare. En saftig skive citron gør underværker ved serveringen af begge retter og stemmer flot overens med frugtsyren i druen.

Anmelderne siger...

James Suckling (2019): "Very cool, fresh nose with plenty of lime and mint. Sleek palate that’s very linear and precise. So much vitality at the filigree finish. Drink or hold"

Info om vinen

Druer

Årgang

Producent

Region

Alkohol