Domenico Clerico – Arte Rosso Langhe 2018

Det bedste fra 2 druer i 1 fornøjelse

  • 92 point(2016)James Suckling
229,00 kr.Før 299,00 kr.

Beskrivelse

Domenico Clerico - Arte Rosso Langhe 2018 laves af Nebbiolo og en anelse Barbera, og er lidt mindre koncentreret end Baroloerne, men meget, meget elegant. Clerico rammer hvert år en knivskarp balance mellem Nebbiolo-druens struktur og karakter og Barbera-druens elegante blødhed og elegance. For at få det optimale ud af hver druesort, vinificeres og lagres de hver for sig, før de til sidst optræder sammen på scenen i det endelige blend. Druefordelingen er 90% Nebbiolo og 10% Barbera. Flot og fyldig vin, der vil gøre sig godt i forbindelse med mad.

Domenico Clerico er en af Barolos største kultproducenter, og måske den største, når vi taler om modernisterne. Er du i Piemonte og nævner hans navn, ved alle, hvem han er. Eller rettere var. Han døde desværre i 2017, men firmaet Domenico Clerico drives videre i hans ånd. Domenico Clerico er kendt og elsket for sine store og meget kompakte Baroloer, der har en levetid på 20-30 år, men blandt mange Clerico-fans er Arte faktisk yndlingsvinen.

Domenico Clerico - Arte Rosso Langhe 2018 kan drikkes (og smager skønt) nu, men kan med fordel gemmes 2-4 år yderligere. Vi anbefaler, at du nyder den til kraftigere hverdagsretter af store glas. Serveres ved 16-18 grader.

BEMÆRK: Fotoet viser årgang 2016, men den aktuelle årgang på lager er 2018. Fotografen er på vej.

Anmelderne siger...

James Suckling (2016): "Beautiful aromas of dark berries, and hints of dark chocolate and some bark. Medium-to full-bodied and tight and focused with taut tannins, pretty fruit and a walnut aftertaste. Drink or hold."

Se alle vores vine fra Domenico Clerico HER.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14%

Drikkes bedst

2021-2028

Druer

,

Producent

Region

Lagring

12 måneder på barriques