Cesari – Il Bosco Amarone 2016

Enkeltmarks-Amarone i suveræn flot årgang

  • 94 point(2015)Robert Parker
349,00 kr.Før 499,00 kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Cesari - Il Bosco Amarone 2016 er alle nummererede og druerne til vinen kommer fra Il Bosco-marken. Her håndplukkes og håndsorteres hver enkelt klase, hvorefter de ligger i tørrekasser i ventilerede rum helt hen til januar. Nu er vandindholdet fordampes, så druen er reduceret med 30-40%. Det giver en helt naturlig smagsfortætning, der for Amarone-fans er den forrygende, forførende faktor for forelskelsen. Sukkerniveauet er fløjet i vejret og det øger også alkoholprocenten, når vi kommer så langt i processen. Efter presning lagrer vinen på barriques og på store slavonske egefade i 2 år. Når den er flasket lagrer den yderligere 6-8 måneder, før vi får lov at købe den. Druefordelingen er  80% Corvina og 20% Rondinella.

Cesari - Il Bosco Amarone 2016 er ikke blot aldeles fremragende til festlige serveringer. Den er mindst lige så skøn som meditationsvin på begge sider af måltidet. Ved køb af 6 flasker (1 kasse) leveres de i flot trækasse.

Anmelderne siger...

Monica Larner for Robert Parker (2015): "The Cesari 2015 Amarone della Valpolicella Classico Il Bosco delivers on the basic promises of a wine made with the appassimento process. There are plenty of rich, dried fruit layers with fig, prune and raisin. This full-bodied blend of 80% Corvina and 20% Rondinella wraps thickly over the palate, imparting big ripeness, texture and intensity." Smagt december 2021.

Om Cesari

Cesari er en af de mest anerkendte Valpolicella-vinhuse med en lang familiehistorie bag sig i vinverdenen og et primært klassisk sortiment. Gerardo Cesari grundlagde vinhuset i 1936 med et erklæret mål om, at producere en storslået Amarone, der kunne konkurrere med de bedste italienske og internationale rødvine. I 1970'erne nåede Cesari Amarone ud på fem kontinenter takket være sønnen, Franco Cesaris entusiasme og ihærdige arbejde.

I dag er firmaet Gerardo Cesaris mål at producere unikke, elegante og balancerede vine med respekt for miljøet og omgivelserne. Det gør man ved at trække på erfaring og tradition og mikse det med den nyeste viden og teknik indenfor vindyrkning og ved at gøre produktionen bæredygtig, så man holder sig på linje med forbrugernes forventninger og respekten for den jord man dyrker.

Se alle vine fra Cesari HER.

Info om vinen

Vintype

Årgang

Producent

Region

,

Alkohol

15,5%

Druer

,

Du kunne også være interesseret i...