Venturini – Le Brugnine Recioto 2015

Venturinis ekstra gode Recioto, der er lavet på særligt udvalgte druer

229,00 DKKFør 349,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

Venturini - Le Brugnine Recioto 2015 vil for en italiener være en helt uundværlig dessertvin til frugtrige, bagte desserter. Det egner den sig også aldeles glimrende til. Le Brugnine er Venturinis ekstra gode Recioto, der er lavet på særligt udvalgte druer og har fået 12 måneder på franske egefade. Her får du altså en italiensk dessertvin i højeste klasse.

Heroppe nordpå har vi dog også en anden sæson-dessert, hvor den fejer alle konkurrenterne af bordet; nemlig ris à la manden juleaften. Der følger dog en advarsel med her: Hvis du først har prøvet det, kan du aldrig gå tilbage. Vi ved det, for vi er selv meget villige fanger i dette komplekse, søde spind. Dermed ikke sagt, at den ikke kan nydes året rundt på italiensk manér. Vi har bare en forkærlighed for netop denne vin til julebordet.

Druerne til Venturini - Le Brugnine Recioto 2015 udvælges og høstes manuelt, hvorefter de tørrer i særlige, godt ventilerede tørrerum helt frem til november. I denne tørreperiode taber de 50% af deres vægt. Der er således mere koncentreret druesaft tilbage, men der skal også bruges langt, langt flere druer til at fremstille vin, når så meget af den er fordampet. Det sætter naturligt priserne i den høje ende. Når vinen er fremstillet lagrer den først 12 måneder på franske egefade og herefter 6 måneder på flasken, før den frigives til salg.

BEMÆRK: Flasken indeholder 500 ml.

Recioto serveres ved 16 grader eller koldere.

Om vingården  Venturini

Lige midt i det bakkede Valpolicella Classico-område, 250 meter over havet, ligger Venturinis vinmarker. Vinstokkene gror på terrasser og her har Venturinifamilien produceret fantastisk flotte, rene og yderst velsmagende vine siden 1963.

Vi har haft vine fra Venturini i vores sortiment i 7 år, dog sjældent det fulde sortiment på en gang, da de oftest sælges ud, så snart de rammer hylderne. Kvaliteten er ganske enkelt særdeles efterspurgt!

Info om vinen

Årgang

Alkohol

13%

Druer

, ,

Producent

Lagring

12 måneder på frasnke egefade + 6 måneder på flaske

Region

Vintype

Du kunne også være interesseret i...