Dessertvin – Smagekasse

En samling af de bedste dessertvine fra hver deres område

1.111,00 DKKFør 1.764,00 DKK

Beskrivelse

Vinene i Dessertvin - Smagekasse har to sider: De kan nemlig bruges som en servering til en dessert, men de kan i allerhøjeste grad også være en dessert i sig selv. Vi har samlet det bedste fra hver deres respektive område i henholdvis Italien, Portugal og Slovenien.

Vi har samlet 6 forskellige vine i smagekassen. SKulle du købe dem alle til enkelt-styks-priser, ville det koste dig 1764,-. Men vi har selvfølgelig først sat dem ned til kampagnepris og derefter lige skåret endnu en luns af prisen. Din pris lander derfor på 1111,-.

Dessertvin - Smagekasse indeholder:

1 flaske Torraccia del Piantavigna - Mufii Torraccia del Piantavigna - Mufii Mufii er lavet på lokale hvide druer fra Colline Novaresi. Druerne har fået 'ædelt råd' (som du måske kender det fra for eksempel Sauternes). Ædelt råd er en skimmelsvamp, der også kendes under navnet Botrytis Cinerea, der angriber druerne på en yderst prisværdig måde. I Italien går denne eftertragtede råd under navnet Muffa. Mufii dufter af tørrede abrikoser, dadler og honning. Prøv den ikke kun til desserter med chokolade og tørret frugt. Den er på det nærmeste uundværlig til blåskimmeloste, og vi har personligt været glade for at nyde den til en brunkage med stærk blåskimmelost på. Det lyder måske sært, men bare prøv det.

1 flaske Síbio - 10 years tawny port Lavet på et blend af portvine af højeste kvalitet. Duften er et bredt og komplekst potpourri af rosin, sveske, abrikos, valnødder, karamel, vanille og appelsinskal. Smagen er tilsvarende indtagende rig, blød som velour i munden og med mange elegante nuancer af tørret frugt og søde krydderier. Denne dybe sødme balanceres af en saftig friskhed, der letter indtrykket og giver smagen en klædelig kant. Samlet er det en yderst velafbalanceret oplevelse.
Nyd den alene eller til desserter med mørk chokolade, nødder, til alt det gode juleknas og naturligvis til risalamanden. Den er også et fantastisk match til modne oste. Server den afkølet - det klæder den bedst.

1 flaske La Gironda - Moscato d'Asti 2020 Et must for elskere af dessertvin. Sødmen er nydeligt holdt på et velsmagende niveau, og der er en rigtig fin frugtsyre til stede, hvilket gør, at vinen aldrig bliver ligegyldig, men tværtimod en skøn ledsager til desserter, småkager, frugt osv. med sine fine nuancer af pære. Vi bruger bl.a. La Gironda - Moscato d'Asti 2020 til kransekagen nytårsaften, men den er (mindst) lige så skøn på terrassen en sommerdag og til stort set alle desserter, du kan komme i tanker om at servere. Vi foretrækker at nyde den iskold. Er du glad for søde vine, så er den bestemt også skøn ved stuetemperatur. En skøn perle!

1 flaske Marjan Simčič - Leonardo 2015 Skøn dessertvin lavet på Ribolla-druen. Ribolla er en tykskallet drue med mange aromastoffer i selve skallen, som de fleste nok bedst kender fra Friuli i det nordøstlige Italien. Leonardo udvikler sig smagsmæssigt med tiden over i noter af vanilje, honning, tørret frugt, citronblomst og appelsinskal. Harmonisk elegance med en intet mindre end ekstremt lang eftersmag og et yderst klædeligt lille snert af bitre mandler. Leonardo er en fremragende vin til desserter med karamel, chokolade eller tørret frugt. Producenten foreslår den selv med Tête de Moine-ost eller en cigar til. Begge dele er en kombination vi har tilgode at prøve af, så vi kan hverken råde fra eller til. Men vi synes, at det lyder spændende.

1 flaske La Gironda - Brachetto d'acqui 2020 Sødmen er nydeligt holdt på et velsmagende niveau med en rigtig fin frugtsyre. Den er tværtimod en skøn ledsager til desserter, småkager, frugt og lignende. Tænk på jordbær overtrukket med chokolade med sød champagne til. Tænk så videre i det spor og du har den perfekte dessert: Chokolademousse med Brachetto.
De små fine bobler skærer lige igennem chokolademoussens heftige fedme, og tilføjer desserten en perfekt spændstig tekstur. Smagen af røde bær er som at kombinere champagnen med jordbærrene under ét. Prøv også Brachetto d'acqui som et let og perlende alternativ til de sædvanlige, ofte noget kraftigere, dessertvine til risàlamanden juleaften.

1 flaske Venturini - Le Brugnine Recioto 2015 Recioto vil for en italiener være en helt uundværlig dessertvin til frugtrige, bagte desserter. Det egner den sig også aldeles glimrende til. Le Brugnine er Venturinis ekstra gode Recioto, der er lavet på særligt udvalgte druer. Druerne tørrer efter høst i særlige tørrerum. I denne tørreperiode taber de 50% af deres vægt. Der er således mere koncentreret druesaft tilbage, men der skal også bruges langt, langt flere druer til at fremstille vin, når så meget af vandindholdet er fordampet. Det sætter naturligt priserne i den høje ende. Når vinen er fremstillet lagrer den først 12 måneder på franske egefade og herefter 6 måneder på flasken.

Info om vinen

Vintype

Du kunne også være interesseret i...