Toscansk – Smagekasse

Tag med på vintur i Toscanas bakkede landskab

700,00 kr.Før 1.174,00 kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Toscansk - Smagekasse indeholder 6 af vores favoritter. I Toscanas bakkede landskab har vi fundet 6 forskellige vine, der hver især repræsenterer druesorter, områder og fremstillingsmetoder som vi allerbedst kan lide dem. Vi har pakket en smagekasse til dig, der tager dig med rundt på de toscanske skråninger. I Toscana er Sangiovese kongedruen og her er der rig mulighed for at se, hvor flot den arter sig hos de forskellige producenter og i de forskellige områder og sammen med andre druer.

Skulle du under normale omstændigheder købe 1 flaske af hver vin, ville de samlet koste 1174,-. Vi har pakket dem for dig og sat dem alle ned til kassepriser og du får derfor smagekassen for kun 700,-

Sådan her har vi sammensat den toscanske smagekasse:

Fra Chianti Classico har vi pakket:

1 flaske Monte Bernardi - Retromarcia 2019: Normalt 199,- pr. flaske

En god Chianti Classico - så bliver det næppe mere toscansk!
Retromarcia betyder "bakgear" på italiensk. Navnet hentyder til, at man er vendt tilbage til de gamle dyder om at give vinen god tid og ro til at udvikle den store, komplekse smag, der understreger den naturlige elegance og charme i Sangiovese-druen. Dette er en af områdets bedste Chiantier, og lagres faktisk længe nok til at kunne kaldes en Riserva. Det praler producenten dog ikke med. Retromarcia er en Chianti Classico lavet på 100% Sangiovese. Den er lavet i ærkeklassisk stil og resultatet er en vin, der er både frisk og frugtig med en medium krop og flot balance. Retromarcia kan bryste sig af at være velstruktureret med en saftig frugtsyre og en lang, lækker finish og et flot potentiale i denne årgang.

Fra Bolgheri har vi pakket:

1 flaske Sapaio - Volpolo 2018: Normalt 249,- pr. flaske.

Sapaios marker ligger klos op ad de dyreste kultmarker, og topvinen "Sapaio" får HVERT år de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso. Volpolo er - ligesom de fleste andre topvine i Bolgheri - lavet på franske druer. Her Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. Vi har dog set flere anmeldere kalde den for en Sangiovese-vin. Vi kan udemærket godt forstå hvorfor: Den smager ærketoscansk! Én gang for alle maner den myten om, at alle Bolgheri-vine er "flade" til jorden.

Fra Montalcino har vi pakket:

1 flaske Poggiarellino - Rosso di Montalcino DOC 2018: Normalt 249,- pr. flaske.

Poggiarellino - Rosso di Montalcino DOC 2018 skabes i det blødt bakkede landskab i Toscana af det ældre ægtepar Ginotti. Deres årlige produktion sniger sig kun lige op på samlet 850 kasser vin. De er fordelt på 500 kasser Brunello di Montalcino og 350 Rosso di Montalcino. Vi har været så umanerligt heldige at få fat i nogle af de få flasker. Flot Sangiovese-vin, der viser, hvad området kan, når hvert skridt på vejen er udført med så meget akkuratesse og omhyggelighed. Lækker duft og smag af tørrede kirsebær og hvid peber. Ren og klar finish med bløde, men dog tilstedeværende tanniner.

Og slutteligt har vi fra Maremma pakket:

1 flaske Petra - Hebo 2018: Normalt 169,- pr. flaske.

Druerne høstes sent, når de er fuldmodne i slutningen af august til midt-september. Vinen har delvist lagret på slavonske egefad og på franske barriques i 12 måneder, før den endelige tank-lagring. Efter tapning lagres vinen endnu 6 måneder før den frigives til salg. Resultatet er en eklatant flot og saftig vin med et stort lagringspotentiale. Det vil være en stor oplevelse at følge vinens udvikling efter yderlig flaskelagring. Vores bedste tip er derfor at købe et par kasser og følge duft og smag bygge sig op til crescendo over årene. Det vil du ikke blive ked af. Bemærk at billedet viser årgang 2017, men det er 2018 i kassen.

1 flaske Le Pupille - Morellino di Scansano Riserva 2019: Normalt 149,- pr. flaske.

Le Pupille har vist sig som værende en af Toscanas absolut bedste producenter. Der står Maremma på visitkortet, men de mindre vine slår ALT i Chianti Classico til prisen, de store Sangiovese-vine slår ALT med navnet "Brunello" til prisen, og top-toscaneren Saffredi er tidligere blevet kaldt "alt for billig" af GASTRO. Det er vel at mærke en af Italiens bedst anmeldte vine med 100 point fra James Suckling og 98 point fra Robert Parker.
Drik Pupilles Morellino til en af de klassiske italienske retter med tomat. Så sparer du flybilletten til Italien - det er nemlig præcist som at sidde i Toscana en lun sommeraften og nyde duftene.

1 flaske Petra - Zingari 2017: Normalt 179,- pr. flaske

Et flot sammenstik af Merlot, Sangiovese, Shiraz og Petit Verdot. Vinen har en flot dyb, rubinrød farve og man fornemmer allerede på duften, at druerne er dyrket i Middelhavsområdet. I munden er den fløjlsblød og har en flot, fyldig krop. Den er frisk og saftig med en yderst behagelig frugtsyre, der giver en fuldendt struktur på vinen, og gøre Zingari både behagelig og interessant. Zingari er lagret på mindre tønder og barriques i mindst 12 måneder og mindst 3 måneder på flaske, før den frigives til salg.

 

Info om vinen

Region

Du kunne også være interesseret i...