Cantele – Teresa Manara Negroamaro Salento 2019

Flot, fyldig og krydret mineralitet med klassisk Negroamaroudtryk

  • 159,00 kr.ved køb af 6 flasker ellers 229,00 kr. pr. flaske

Beskrivelse

Cantele - Teresa Manara Negroamaro Salento 2019 er meget intens i sin rubinrøde farve i glasset. De frugtige og florale noter i næsen giver en indikation på, hvor dette vil bære hen i munden. Fyldige aromaer og et krydret tæppe af velbehagelighed i ledtog med en let mineralitet. Det er lige til at få et smil på læben af. Flot, klassisk Negroamaro, der fremstår både fyldig og elegant.

Vi anbefaler at servere vinen ved cirka 18 grader af store glas. Her kan aromaerne få lov at folde sig flot ud og forkæle både næse og gane.

Druerne til Cantele - Teresa Manara Negroamaro Salento 2019 er høstet i slutningen af september i Guagnano-kommunen i Puglia. Mosten er macereret på skallerne i 12-15 dage. Herefter fermenter den ved 26 grader. Når den malolaktiske fermentering er afsluttet, lagrer vinen i barriques i 12 måneder. Det afrunder og blødgør vinen og giver den yderligere kompleksitet.

Teresa Manara-linjen fra Cantele er (som det er så populært i Italien) opkaldt efter den bedsteforælder i tidligere vinproducerende generationer, der tog det første skridt og plantede et flag. Eller en vinstok, om man vil. Teresa Manara er mor til den tidligere vinmager, Augusto Cantele, der med morens forarbejde som solidt rygstød, rykkede vinfirmaet ind på lystavlen internationalt. I dag er det Augustos søn, Gianni, der er er vinmager. Sammen med sin egen familie og hans fætter og kusine driver de i dag familieforetagendet videre i tredje generation.

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Region

Alkohol

14%

Du kunne også være interesseret i...