Cantele – Primitivo Puglia 2021

Indbydende, slank og elegant Puglia-Primitivo

99,00 kr.Før 129,00 kr.

Beskrivelse

Cantele - Primitivo Puglia 2021 lægger flot ud i glasset med en dyb rubinrød farve. Det mineralske præg afslører sig allerede i næsen. Den dufter indbydende af moreller, kirsebær og sveske. Florale noter i ledtog med varme krydderier hænger også flot ved. De blide tanniner og den saftige frugtsyre gør i deres kombination med alkoholen, at det klassiske smagsudtryk vinder over det ellers så velkendte bombastiske udtryk i Primitivo og i stedet byder på en elegant og nobel udgave af druen.
Vinene fra Cantele er skabt i en slankere og mere elegant stil end man oftest finder i området. Har du tidligere smagt vores mere bamsede vine fra området og tænkt, at de var for buldrende til din smag, så er det her måske lige dén vin, du har stået og manglet.

Druerne kommer fra Sava, Torricella og Manduria i Puglia. Her er de høstet i den første halvdel af september. Efter afstilkning og en blid presning macereres mosten med skindkontakt i 6-7 dage. Fermenteringen foregår ved 25-26 grader. Vinen har fået sine endelige afrunding på barriques i 6 måneder.

Vi anbefaler at servere Cantele - Primitivo Puglia 2021 ved en starttemperatur på cirka 18 grader. Du kan gemme den i 4-5 år, men du kan også nyde den allerede nu med stor fornøjelse.

 

Info om vinen

Årgang

Druer

,

Producent

Region

Alkohol

14%

Du kunne også være interesseret i...