Cantele – Fanoi Primitivo Salento 2019

Fuld valuta og kompleksitet for alle dine vinlommepenge

249,00 kr.Før 349,00 kr.

Beskrivelse

Cantele - Fanoi Primitivo Salento 2019 er klar til at give fuld valuta for dine vinlommepenge på smagsbarometeret allerede nu, men du kan snildt gemme den i kælderen 6-8 år endnu og få en endnu større og mere kompleks vinoplevelse i glasset.

Fanoi er syditalienske Canteles topvin. Den er lavet udelukkende på vingårdens bedste druer.
Fanoi har fået sit navn efter de nattebål man i forgangne tider kunne se i landskabet, ligesom vinen selv er en hyldest til de vine man lavede i området i gammel tid. Hvor Primitivo, der gror på den adriatiske side af Puglia-halvøen give vine med et let, frisk og ungdommeligt præg, så er det anderledes på den Ioniske side af halvøen. Her er Primitivo-vinene intenst rige i både farve og smag. Her får druerne en tæt modenhedsgrad på stokkene og nærheden af havet gør, at de kan køle sig ned om natten og intensivere deres sødmegrad og kompleksitet igen om dagen i den bagende sol.

Resultatet er, at Cantele - Fanoi Primitivo Salento 2019 har fået intense noter af sorte kirsebær, solbær, mynte, salvie og laurbær. Et lækkert diskret røget element fra fadet giver endnu en smagsdimension. Elegant frugtsyre og behagelige tanniner gør smagen langstrakt og yderst behagelig.
Vi anbefaler at servere vinen i store glas ved en temperatur på cirka 18 grader.

Druerne til Cantele - Fanoi Primitivo Salento 2019 er høstet i den første uge i september 2019. Fermenteringen er foregået ved 24 grader med daglig omrøring i mosten de første 4 dage. Den malolaktiske fermentering foregår på barriques. Vinen har lagret 50/50% på nye og gamle egefade i 14 måneder, før den tappes på flaske og frigives til salg.

Info om vinen

Alkohol

15,5%

Årgang

Druer

,

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...