Venturini – Massimino 2016

En hyldest i vidunderlig årgang til Massimino, bedstefaren, der oprindeligt startede Venturini.

  • (2015)Smag på vin
  • (2015)Flaskehalsen
  • ANBEFALET(2015)Vinexpressen
125,00 DKKFør 139,00 DKK

Beskrivelse

Venturini - Massimino 2016 er lavet som Amarone, men druerne tørrer kun 60 dage fremfor ca. 120. Det giver stadig den bløde og varme frugt fra tørringen, men med lidt mindre alkohol og mindre "likør".

Selvom Venturini-familiens bedstefar, Massimino, nød at arbejde med og forfine den proces, der giver Venturinis store Amaroner, foretrak han faktisk selv vinen lidt mindre voldsom.

Venturini - Massimino 2016 er således nemmere at matche med kødretter. Prøv den f.eks. til en culottesteg med små sukkerløg og tyttebær.

Server den ved 18°C og gerne til vildt, stegt kød, stuvninger og modne oste.

Anmelderne siger (årgang 2015)...

Smag på vin: "Dufter af friske røde kirsebær, dadler, rød lakridsstang og lidt vanilje. Frugtig med god fylde i munden, hvor vi igen har syrlige kirsebær, moden sort blomme, let krydderi og en udgang, hvor der hænger lidt marcipan tilbage. Flot integration af de høje 15 procent alkohol. Velbalanceret og god Veneto vin, der er mere kompleks og dyb end generisk Valpolicella Rosso og knap så tung og dyb som typisk Amarone."

Vinexpressen: "Venturini ér og bliver en af mine yndlingsproducenter i Amarone-land. Her er altid smæk for skillingen. Massimino oser af tørret frugt og strejf af blommesten. Rank og velstruktureret med masser af slagkraft og en (til min smag) tilpas velafstemt frugtsødme. Smager som en mini-Amarone.

Flaskehalsen: "Der er nogle helt klare referencer til de større, tungere og mørkere Valpolicella-vine i denne Venturini Massimino, men uden at den når helt op på samme niveau i hverken kvalitet, intensitet eller pris. For det er selvfølgelig ting, der hænger uløseligt sammen, og derfor skal jeg også skynde mig at slå fast, at der er en rigtig flot sammenhæng mellem pris og kvalitet her. En ret mørk, dyb og krydret vin, der har en blød og sødmefuld stil, der lige skal have lov at åbne sig, før den for alvor giver los med sin givende frugtstil."

Se alle vine fra Venturini HER

Info om vinen

Alkohol

Producent

Region

Druer

, ,

Årgang

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...