Tornesi – Rosso di Montalcino 2019

Frugtig, krydret og saftig.

  • 149,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 199,00 DKK fl.

Beskrivelse

Tornesi - Rosso di Montalcino 2019 er en både frugtig og krydret, ung vin. Den er dejlig indtagende nu og selvom den godt kan gemmes, så er den bestemt klar til at blive nydt, så snart du har fundet glas og proptrækker frem. Flot rubinrød i glasset. Frisk, frugtig og flot balanceret i munden. Tornesi - Rosso di Montalcino 2019 kræver ikke en ganske særlig lejlighed for at blive nydt, men den bør serveres sammen med en let anretning. Gerne en ret, hvor tomat indgår. Det løfter både vin og mad til en dejlig symfoni.

Spontan-fermentering uden tilsat gær. Intens pumping-over for at få mest mulig smag og kompleksitet ud af druematerialet. Mediumlang maceration på skallerne.

Om Tornesi

Tornesi er et familieprojekt, der strækker sig over flere generationer. Aktuelt er det Eliza Tornesi, der sammen med sine forældre, Maurizio og Renata og hendes bedstemor Renata (ja, det hedder de begge to), står bag de flotte vine fra Montalcino-bakkerne. Her dyrkes jorden med den største respekt for biodiversitet. Det er selvfølgelig uden nogen former for sprøjtemidler og alt der kan laves med håndkraft, bliver udført således.

Vinmarkerne, hvor vinstokkene er mellem 7 og 30 år ligger på 2 meget forskellig-artede loaktioner i Montalcino. Det giver Tornesi en større frihed i forhold til at styre balancen i den færdige vin. Man forsøger at holde en del af markerne i terrasser som det er kendt i området fra gammel tid.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Region

Lagring

,

Du kunne også være interesseret i...