Poggiarellino – Rosso di Montalcino DOC 2018

FLOT Rosso fra mikroproducent i Toscana

  • 90 pointBarego'mad
  • Gastromad
  • ANBEFALETVinexpressen
  • 129,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 199,00 DKK fl.

Beskrivelse

Poggiarellino - Rosso di Montalcino DOC 2018 skabes i det blødt bakkede landskab i Toscana af det ældre ægtepar Ginotti. Deres årlige produktion sniger sig kun lige op på samlet 850 kasser vin. De er fordelt på 500 kasser Brunello di Montalcino og 350 Rosso di Montalcino. Vi har været så umanerligt heldige at få fat i nogle af de få flasker.

Flot Sangiovese-vin, der viser, hvad området kan, når hvert skridt på vejen er udført med så meget akkuratesse og omhyggelighed. Lækker duft og smag af tørrede kirsebær og hvid peber. Ren og klar finish med bløde, men dog tilstedeværende tanniner.

Vi anbefaler dig at nyde den til pizza eller andre tomatbaserede retter, så får du det ikke mere autentisk.

Om vingården

I Toscanas bløde bakker dyrker ægteparret Anna og Lodovico Ginotti både oliven og druerne til deres vine. De er begge godt oppe i årene, og de tager sig særdeles god tid til at dyrke jorden med håndkraft i overensstemmelse med gammeldags landbrugsprincipper uden brug af sprøjtemidler. Det vil med andre ord sige, at produktionen foregår på naturens præmisser og ikke på markedskræfternes.

I samme ånd lagres Poggiarellino - Rosso di Montalcino DOC 2018 på traditionelle botti fremfor moderne barriques, da man ikke ønsker at sløre den vin, som naturen har frembragt. Naturligvis kan det hænde, at solen ikke får modnet alle druerne lige perfekt. Det er der naturligvis også råd for. De frasorteres nemlig manuelt, drue for drue. Således er det kun de allerypperste druer, der får lov at blive til Poggiarellino-vine.

Anmelderne siger...

Barego'mad: "Poggiarellino Rosso 2018 er flot lys rubinrød i glasset, og byder på en lidt diskret næse, som lige nu virker lidt tilstoppet, men man fornemmer potentialet. Smagen er frugtig og saftig med elegante aromaer af røde bærfrugter, sure kirsebær, grafit, nelliker og diskrete noter af stegt rødt kød."

Vinexpressen: "Flot næse, hvor man finder indslag af hindbær, søde ribs og lidt blommesten. Ditto i smagen, der forekommer rank, elegant og ren i frugten med en lille urtegrøn tone og en dejlig frisk syre i afslutningen."

Info om vinen

Årgang

Region

Producent

Druer

Du kunne også være interesseret i...