Le Forconate – Tìcche 2017

Uprising toscansk stjernevin på Merlot og Sangiovese

  • 91 pointFallstaff
  • 93 pointBarego'mad
  • 90 pointEkstrabladet
  • 90 pointVinhulen
  • Vinavisen
  • Smag på vin
  • UGENS VINHITVinexpressen
88,00 kr.Før 199,00 kr.

Beskrivelse

Le Forconate -Tìcche 2017 er allerede ved skænkningen en intens oplevelse. Vinen har fyldig krop, er flot fast i strukturen med silkebløde tanniner. Tìcche både dufter og smager af kirsebær, solbær og vilde kirsebær. Der ligger bagved nogle mørke fadnoter, som giver en god bas til symfonien og samlet er det en dejligt varieret og kompleks duft og smag, der udgør kroppen i denne toscanske perle.

Det er i den grad en eminent oplevelse at smage på den allerede nu. Vi tør slet ikke tænke på, hvor lækkert den vil ligge og udfolde sig i flasken hjemme i vinkælderen. Som vi plejer med vine med et rigtig godt lagringspotentiale, vil vi også med denne anbefale dig at investere i et par kasser og åbne dem med cirka et års mellemrum - eller hvilket interval du nu måtte foretrække. Der vil for hver gang være nye nuancer at lægge mærke til og lade sig forføre af.

Vi anbefaler at servere den ved 18-20 grader.

Le Forconate - Tìcche 2017 er et moderne take på de supertoscanere, der blev produceret i 90'erne. Den trækker samtidig på traditionerne fra Sassicaia og Tignanello. Druerne er den lokale Sangiovese, der i Toscana har de absolut bedste vækstbetingelser i hele Italien i flot forening med den franske Merlot-drue.

'Ticche' er familiens bedstefars kælenavn og designet på etiketten med den ene røde pil, der vender den modsatte vej er en hilsen til ham. Under Anden Verdenskrig, hvor Ticche var en ung mand, overlevede han ved at sælge varer udenom soldaterne i Rom. Soldaterne var om sig, så man måtte gå i mod strømmen, hvis man skulle have succes med sit forehavende. Derfor gør den røde pil på etiketten det også.

Anmelderne siger...

Da Vinexpressen smagte Le Forconate - Tìcche 2017 faldt der følgende flotte ord fra pennen sammen med prædikatet 'Ugens vinhit': "Ugens vinhit, Ticché, er et af de bedste køb fra Toscana jeg længe er stødt på. Her er merlot-druen smukt afstemt med sangiovese. Lagringen sker i ståltanke, og man fornemmer klart den rene frugt, der nærmest springer op i både næse og mund. Sød duft af kirsebær og lidt friskskåret tobak. Blød og behagelig i munden med en god basunbund og en saftig mundrensende garvesyre, der strammer det hele godt op. Jeg er imponeret over, hvor meget Toscana-vin man kan kan få til prisen"

Smag på vin var også glad for den og gave den 5 stjerner og følgende dom: "Rubinrød med en let sødlig aroma af syltede kirsebær, solbær, marcipan og lidt røg. I munden er den blød og rund med lidt restsødme og flere noter af kirsebær, men også tobak og et tørret indslag af rosin i slutningen, der øger kompleksiteten lidt. Fin syre og moden tannin og pæn længde. Et dejligt glas, og endda til en fornuftig pris."

Ekstrabladet: GODT KØB + 90 point og 5 stjerner blev fulgt op med ordene: "Flot frugtig næse. Blød og rund i smagen med masser af sorte bærnoter, krydderier, tobak og vanilje. En vellavet ligefrem vin med en pæn krydret afslutning."

Barego'mad gav 93 point og 5 stjerner: "Jeg sidder tilbage i stolen ganske veltilpas og i godt humør – fyldt op af herlige indtryk fra en toscaner som mener det seriøst. Du får fuld valuta for pengene, og en vinoplevelse rigere, som du helt sikkert har lyst til at genopfriske. Måske allerede i morgen. Eller køb en hel kasse, og gør det til en tradition at genopfriske bekendtskabet en gang eller to om året."

Vinavisen 5 stjerner: "En lækker rødvin på druerne Sangiovese og Merlot. En rigtig toskaner i fin balance og med noter af kirsebær og solbær i den gode, friske frugtsmag. "

Fallstaff 91 point: "Meget intens, mørk rubinrød med en filigranlysende kant. I næsen er den meget åben og tilgængelig, og dufter af friske hindbær, og jordbær og let rose. Crunchy drik med fremhævet syre, virker stadig lidt ung, mærkbare trætanniner, men generelt velafbalanceret, har potentiale". Smagt februar 2019.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14%

Druer

,

Producent

Region

Lagring

12 måneder på barriques

Drikkes bedst

2019-2031

Du kunne også være interesseret i...